IVANA VUČIĆEVIĆ OSUDILA NAPAD NA MILANA LAĐEVIĆA: Najstrašnije je ćutanje kolega i licemerje onih koji kritikuju vlast

Autor:

Vesti

01.10.2021

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana Vučićević, glavni i odgvoroni urednik Studija B oštro je osudila današnji napad na glavog urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića i istakla da se napadi dešavaju između ostalog zato što izostaju reakcije nadležnih kao i kolega kada se ovakvi slučajevi dešavaju.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ, E-Stock

Ivana Vučićević osudila napad na Milana Lađevića

 

- Kada je svojevremeno Sergej Trifunović poručio političkim neistomišljenicima: "Pišaću na vaše grobove", opoziconim simpatizerima je to bilo simpatično, a njihovim liderima smešno. Sergej Trifunović nije kažnjen, niti krivično gonjen, jer zaboga, u pitanju je valjda sloboda mišljenja. Isti slučaj, ta sloboda govora, je i kada vređate decu, majku predsednika Srbije, pretite im smrću - poručuje Ivana Vučićević povodom napada na Milana Lađevića.

Ističe da kada nema kazne za počinioce, to otvara prostor psihopatama da napadaju one sa čijim mišljenjem se ne slažu i dodaje da je danas bio žrtva MIlan Lađević, a da sutra može biti bilo ko.

- E, kada nema kazne za neodgovorne izjave, onda ostavljate prostor psihopatama da fizički napadaju one čije mišljenje ne dele. Danas je žrtva bio Lađević, sutra to može biti bilo ko. I dalje, sledeći put možda neće biti udarci i povrede, nego nešto mnogo, mnogo gore i strašnije - kaže ona.

Dodaje da je najstrašnije ćutanje kolega, kao i to da je nekima normalno kada nekoga prebiju na ulici

- Najstrašnije je ćutanje kolega i licemerje onih koji kritikuju vlast. Kada objavite fotografiju Jelene Obućine, zvezde Đilasove TV kako sedi u kafiću sa svojim gazdom, onda se na one koji tu fotografiju objave diže drvlje i kamenje, a Obućinu proglašavaju žrtvom praćenja, tvrde čak da joj je život ugrožen. Ne od kafe, već zbog fotografije, iako bi ovo prvo bilo logičnije. Sa druge strane, kada nekog prebijete na ulici, to im je normalno, jer valjda Lađevića i njemu slične, koji imaju hrabrosti da Đilasa nazovu pravim imenom, treba tući bez posledica - kazala je ona.

Apeluje na nadležne organe da počnu da rade svoj posao.

- Krajnje je vreme da  nadležni organi počnu da rade svoj posao, jer ako to neće, ne mogu, ili ne žele, onda ćemo biti prinuđeni da to uradimo sami. A to svakako neće biti dobro za one koji pokušaju da ponovo dignu ruku na nas - zaključuje ona.

Podsetimo, incident se dogodio na semaforu u centru grada na uglu Vlajkoviće ulice i Trga Nikole Pašića kada je napadač iznenada pretrčao na crveno svetlo samo da bi došao do Lađevića i udario ga u rame, a zatim mu i uputio ozbiljne pretnje po život.

Lađević mu se zatim obratio pitanjem: "Da li ti imaš neki problem sa mnom?", ali on je samo nastavio da ide bez bilo kakvog odgovora. 

Srpski telegraf, koji postoji od marta 2016, nikada nije prezao od toga da uđe u koštac sa najrazličitijim pričama kako bi svojim čitaocima omogućio da uvek prvi dobiju samo istinite i potpune informacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading