VUJOVIĆ U VRBASU: Čistimo deponije širom Srbije, ali moramo da sačuvamo očišćene lokacije

Autor: Republika/Tanjug

Vesti

11.09.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas sa predsednikom opštine Vrbas Predragom Rojevićem početku radova na uklanjanju smetlišta u selu Kucura.

Republika

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka Vujović na deponiji u Vrbasu

- Nastavljamo sa velikom akcijom čišćenja širom Srbije, a kao što smo i najavljivali, očistićemo 500 divljih deponija u 43 lokalne samouprave. Danas sam došla u Vrbas, jer mi je predsednik opštine u više navrata istakao problem da iznova čisti iste deponije. I zato sada ponovo možemo da vidimo sa jedne strane lepu prirodu, a sa druge deponiju na kojoj je nepropisno odložen i komunalni i građevinski i životinjski otpad. Za nas je izuzetno važno da jednom očišćene deponije i ostanu očišćene, i zato ćemo pojačati kontrolu – rekla je ministarka Vujović.

Republika

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka Vujović na deponiji u Vrbasu

Vujović je rekla da se uz podršku ministarstva u opštini Vrbas čiste četiri divlje deponije, dodajući da je deponija u Savinom selu već očišćena, a pored Kucure, čiste se i smetlišta u Zmajevu i Ravnom selu. Za te svrhe sada je izdvojeno je oko 1,3 miliona dinara, od čega je sufinansiranje Ministarstva 1,1 milion, dok ostatak čini učešće opštine Vrbas.

- Ove lokacije su mnogo puta do sada već očišćene ali su pojedinci ponovo nepropisno odlagali različit otpad. Zato apelujem na svakog pojedinca u Srbiji, kao i na privredu, da odnose otpad na gradske deponije koje su za to predviđene. Takva deponija postoji i u Vrbasu i može da primi sav otpad koji smo videli na divljoj deponiji. Kako se ne bi stalno vraćali na početak, neodgovorne ćemo kažnjavati. Sa druge strane, nastavićemo da čistimo divlje deponije i sledeće godine, i svake naredne, sve dok ih sve ne očistimo, jer na taj način popravljamo i kvalitet vazduha, zemlje, vode u zavisnosti gde se smetlišta nalaze – rekla je Vujović.

Republika

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka Vujović na deponiji u Vrbasu

Vujović je naglasila da je ekologija jedan od glavnih prioriteta Vlade, dodajući da nema grada i opštine u Srbiji u kojima se trenutno ne realizuju ekološki projekti koji su od suštinskog značaja za čistiju budućnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading