CRNOGORCI PREVRŠILI SVAKU MERU: Da li je moguće da su i ovo počeli da naplaćuju?!

Autor: Republika

Vesti

11.08.2021

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj Srba i ove godine letuje u Crnoj Gori a neki od njih susreli su se i sa krajnje neprijatnim iznenađenjima.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Foto: Ilustracija

Jedna od onih koja je ostala šokirana na crnogorskom primorju je i Biljana K. (31) iz Beograda koja je otišla je u Dobrotu, malo naselje na obali Bokokotorskog zaliva.

Iako ovde živi svega nekoliko hiljada ljudi i svi su uglavnom lokalci, to ih ne sprečava da podignu cene tokom letnjeg perioda.

Naime, Biljana se neprijatno iznenadila kada je čula šta su Crnogorci počeli da naplaćuju i ovo do sada sigurno niste čuli.

- Počeli su da naplaćuju tuširanje na plaži 80 centi, videli smo to na nekoliko mesta u Crnoj Gori, ležaljke koštaju na nekim plažama od 50-80 evra - kaže Beograđanka koja je po dolasku u Dobrotu doživela šok na jednoj plaži.

Za razliku od našeg turiste koji je sa devojkom u Herceg Novom plaćao ležaljke od 8-15 evra, Biljani su rekli da su sve ležaljke u Dobroti rezervisane do 15. avgusta!

Ovo je samo jedan u moru primera koji su ljudima pokvarili odmor, a najveći utisak uvek ostave cene.

Za desetodnevno letovanje u ekskluzivnim hotelima sa pet zvezdica na Crnogorskom primorju za dve osobe treba izdvojiti u proseku do 3.000 do 6.000 evra.

S druge strane, privatni smeštaj za jednu osobu u Budvi košta od 12 do 20 evra, naravno cena varira od blizine plaže i uslova u samom apartmanu.

Za noćenje u privatnom smeštaju u Sutomoru platićete od 8 do 12 evra, u Dobrim vodama od 10 do 15 evra, a u Bečićima od 15 do 20 evra i više.

Možda vas cifre neće iznenaditi, ali sve zavisi od toga koliko ste novca spremni da potrošite. Cene namirnica su, prema rečima naših turista, za 15-20 odsto veće nego u Srbiji.

Na sve to dodajte naplaćivanje tuširanja, ležaljki, suncobrana i ulaza u različite objekte i dobijate cifru od koje će vam se zavrteti u glavi. Ruku na srce, sve se lakše preboli uz pogled na more i omiljeno piće u ruci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
šumar

11.08.2021 09:55

treba da vam naplate i vazdušarinu i to debelo šta će te taaamo

Maja

11.08.2021 10:22

Bila 2 x za pola veka i to davno, i nikad više. Toliko o MNE.