AKO NAM NE DOĐU RUSI U POSTSEZONI, PROPALI SMO! Crnogorski ugostitelji očajni: I ONI KOJI NAM DOĐU, NEMAJU PARA ZA TROŠENJE!

Autor: Republika

Svet

11.07.2021

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorski ugostitelj Krsto Niklanović priznao je da će njegova zemlja verovatno teško "pregurati" letnju sezonu na zadovoljavajućem nivou ukoliko u nju u dovoljnom broju ne dođu ruski turisti.

RepublikaFoto: Dragan Veličković
Budvanska rivijera 

U Budvi trenutno boravi 33.000 gostiju, što je 10.000 više nego prethodne sedmice, hoteli i plaže su puni, privatni smeštaj je popunjen sa nešto više od polovine kapaciteta, ali pošto su gosti iscrpljeni krizom, prihodi su manji i nisu u srazmeri s posetom, tvrdi direktorka Turističke organizacije Budva Maja Liješević, otkrivši da u privatnom smeštaju širom Budvanske rivijere trenutno boravi oko 19.000 turista, dok je u hotelima nešto više od 13.000 ljudi.

Prema njenim rečima, turistička sezona u Budvi je trenutno više nego zadovoljavajuća, istakavši da najviše posetilaca dolazi iz Srbije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine i Izraela, međutim, ugostitelj Krsto Niklanović priznaje da je situacija daleko od dobre, te da ako Rusi ne dođu u postsezoni, Crnoj Gori preti propast. 

Ako budemo imali postsezonu, možemo se nadati nekom procentu projektovanom do 63 odsto u odnosu na 2019. godinu. Međutim prihodi neće biti u tom procentu. Ove godine imamo goste koji su slabiji potrošači, što je i razumljivo s obzirom na krizu - otkrio je Niklanović i dodao da su Rusi jedini spas. 

Ukoliko nam Rusi u postsezoni ne dođu, plašim se nećemo imati dobre rezultate. Svi pokušavamo da ugrabimo nešto da bi preživeli ovu godinu. Jedna i po godina je nerada i posle toga tri godine nam treba da se vratimo u normalu - priznao je on. 

S druge strane, suvlasnik Hotelske grupe "Montenegro stars" Žarko Radulović kaže da su hoteli ove grupacije puni od početka sezone, ali da se broj gostiju ne može porediti sa prihodima, prenosi Sputnjik.

- S obzirom na to da nema Rusa i Belorusa, dobro prolazimo. Bolje je nego što sam očekivao i to me raduje. Dobro je da možemo da budemo zadovoljni sa regionom, Kazahstanom, Moldavijom, Ukrajinom i da nadomestimo Ruse i Beloruse, a to je nova činjenica - istakao je Radulović da je priča o dugo očekivanim Rusima čisto politička.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
LanaL

11.07.2021 17:44

Lud je onaj ko iz Srbije dodje kod vas i potrosi novac. Sramite se kako tretirate goste. Sa druge strane daleko pristojnija i bolja usluga u Albaniji. Tople preporuke.

Odgovori 10 0
Nebojša Berak

11.07.2021 18:31

Ovi crnogorci nemaju vise ni onraza ni stida ni blama ni morala. Šaka jada. Pljuju Rusiju gde stignu, optuzuju, uvode nekakve sankcije, asada moleRuse daimdodju na more. U medjuvremenu ih proterivali iz CrneGore, otezavali biznis, maltretirali pretresanjem kuca i isto sveto rade SRBIMA. Na zalost, Srbi odlaze u Crnu Goru i tako ih spašavaju, a bila jeprilika da ove godine trajno potonu i nestanu.

Zoran

12.07.2021 08:40

Važno da javna kuća javni servis reklamira air montenegriju kao sponzora vremenske prognoze, a sve to džabe. Bruka.

Jomar

12.07.2021 11:54

Samo udrite mržnju po srbima I ne brinite. Vaš ljubljeni NATO će vas izvući iz go*ana.