SRPSKI PROFESOR RASTURIO MILOVU TAJNU SLUŽBU: Sud doneo ključnu odluku, OVO SVE MENJA!

Autor: Republika

Vesti

05.08.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni sud u Podgorici usvojio je tužbu beogradskog profesora međunarodnog prava dr Dejana Mirovića i poništio je kao nezakonito rešenje Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore (ANB), kojim je odbijen Mirovićev zahtev upućen toj službi.

Republika

Foto: Tanjug/SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE, Youtube/TV Happy

 

Mirović je u januaru prošle godine preko svog advokata zahtev ANB, kojim je tražio da mu se dostave kopije svih službenih dokumenata u posedu agencije, razmenjivanih sa MUP Crne Gore, a koji sadrže razloge i činjenice na osnovu kojih mu je 2018. izrečena mera zabrane ulaska u Crnu Goru.

Uprkos tome što je Upravi sud ranije takođe uvažio Mirovićevu tužbu protiv MUP i što mu je mera zabrane ulaska u Crnu Goru potom ukinuta, direktor ANB Dejan Vukšić je odbio da upozna Mirovića i njegovog advokata sa dokumentima na osnovu kojih je u to vreme procenjeno da je rizičan po bezbednost Crne Gore.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milo Đukanović

Beogradski advokat Ivan Ninić, koji je u ovom postupku zastupao dr Dejana Mirovića, kaže da presuda Upravnog suda ohrabruje jer "vraća rad ANB u zakonske okvire, ali istovremeno i zabrinjava, jer potvrđuje da je direktor Dejan Vukšić svesno i namerno kršio zakon i ljudska prava profesora.

- Profesor Mirović je tražio odgovor na krajnje jednostavno pitanje, zašto je za vreme režima DPS predstavljao smetnju po nacionalnu, odnosno unutrašnju bezbednost Crne Gore i ko je takav zaključak doneo? Umesto jednostavnog odgovora, naš zahtev je odbijen - kaže Ninić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading