JOKIĆ NIJE NI TREBALO DA BUDE NA SPISKU: Duda Ivković OTKRIO razlog neuspeha reprezentacije Srbije, pa dao sud o NAJBOLNIJEM OTKAZU!

Autor:

Sport

05.08.2021

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje Srbiju boli košarkaška rana i neigranje reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju! Legendarni trener Dušan Duda Ivaković je obrazložio kako je došlo do do ovog neuspeha, ali i prokomentarisao odluku Nikole Jokića da se ne odazove nacionalnim izazovima.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Dušan Ivković

Ivković smatra da je naša košarka podložna "hroničnim bolestima" i da je on uvideo mnogo problema u pripremnom periodu.

- Pojavili su se veliki problemi ped i tokom kvalifikacionog turnira, povrede, odsustovo igrača. Razočarali smo slabom igrom, međutim imali smo i mnogo slabosti tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ne bi trebalo da zaboravimo da smo gubili od Švajcarske. Ovo nam je opomena da kao jedna mala zemlja nemamo tako veliki izbor igrača- rekao je Ivković u intervjuu za "Novosti".

Džaba individuale nagrade...

Republika

Foto: Starsport

 

- Košarka je timski sport. Ti igrači u datom momentu nisu bili spremni, niti su svi igrali. Mi i sada imamo vrhunske igrače, ali je treneru teško da ih u kratkom roku oporavi i pripremi kada su u takvom stanju. Setite se da Teodosić i Micić nisu igrali na Akropolis kupu, ti igraču uopšte nisu bili spremni za olimpijske kvalifikacije.

Legendarni trener razume odluku Nikole Jokića, ali je ne opravdava i smatra da nijedan igrač ne bi trebali da se nađe na spisku dok se ne bude sigurno u njegovo učešće.

- Teško je komentarisati njegov otkaz, sada možda još teže kada su trojica igrača posle NBA finala priključila američkoj reprezentaciji. Zbog toga bi pre nego što se objavi spisak, trebalo da se obezbedi učešće igrača koji će se naći na tom spisku. Kod Jokića je jako Komplikovana situacija, svašta mu se događa u ovom periodu života. Iz iskustva znam da su igrači pod uticajem klubova i trenera, da ima savetuju da se odmore. Moje mišljenje je da se reprezentacija ne odbija, ali isto tako mislim da selektor mora da obezbedi učešće svih igrača koje stavlja na spisak- rekao je Ivković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading