PROFESOR KOČOVIĆ I DR OSTOJIĆ ZABRINUTI: Srbija je u CRVENOJ KORONA ZONI!

Autor: Republika

Vesti

24.07.2021

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korona brojke skaču upozoravaju stručnjaci.

RepublikaFoto: printskrin
Petar Kočović

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović i doktorka Olivera Ostojić, dečji pulmolog, složili su se da korona brojke idu na gore u Srbiji.

Trenutno smo u crvenoj zoni po procenama profesora Kočovića, koji smatra da bi sprečavanje kontakata doprinelo sporijem širenju virusa. Vakcinacija, delotvorna i protiv novih sojeva, dalje bi usporila širenje kovida jer virus "ne bi imao gde", ocenila je dr Ostojić.

- Vrlo brzo ćemo otići gore, u 22. danu smo novog talasa. Za sada je broj hospitalizovanih dobar, nizak je, nadamo se da će ostati tako. Mi smo sada u crvenoj zoni, to je poslednja linija borbe i ne bi valjalo da idemo dalje. Okolina nam je zelena, tu su brojke manje, a Bosna je najbolja od svih bivših jugoslovenskih republika - rekao je on.

Profesor Kočović je pomenuo i ljude koji se vraćaju sa odmora, iz zemalja gde ima mnogo više novozaraženih dnevno, a tamo ne vode računa, prenose Novosti. 

- Kod nas vakcinacija ide sporo, ide nekako, ali će muka valjda više naterati ljude da se vakcinišu u većem broju - rekao je on.

- Važna je vakcinacija zbog mutiranih sojeva, da virus nema više gde da ide i da se ne menja - rekla je doktorka Ostojić.

- Ili da nađemo meru da se ne družimo mnogo, da nemamo kontakte - nadovezao se profesor Kočović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Idi begaj

24.07.2021 09:41

Ajd nemoj više.Ni jedna država nas nije stavila u crveno .