MALI GAVRILO ODLIČNO ODREAGOVAO NA TERAPIJU, POČEO DA SEDI! Pomozimo sada bebi Bošku da i on pobedi SMA!

Autor: Republika

Vesti

29.06.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali Gavrilo Đurđević primio je skupi lek zolgensmu pre 21 dana, a kako su njegovi roditelji objavili - napredak je već primetan.

RepublikaFoto: Printskrin

Cela Srbija je mesecima skupljala novac za malog Gašu i skupila 2,5 miliona evra.

- Gavrilo je lepo odreagovao na terapiju i kao što vidite dosta je jači. Nije bilo nus pojava, te se nadamo najboljem. Bili smo u izolaciji, te od naredne nedelje krećemo sa fizikalnim terapijama. Gavrilo je dosta jači, glasniji je i polako počinje da sedi. Verujemo da će uz fizikalne terapije ostvariti još bolje rezultate. Budite i dalje uz nas, molite se za Gavrila, a mi ćemo vredno raditi i vežbati sa Gavrilom. Na kraju, molimo vas da budete i uz naše male borce, Boška i Anđelu, koji se takođe bore za svoj lek i nadaju svom parčetu neba u budućnosti - rekli su njegovi roditelji.

Podsetimo, preslatki Gaša rođen je kao zdrava beba u Kragujevcu, ali su roditelji ubrzo primetili da slabo pomera ručice. Ispostavilo se da ima opaku bolest - SMA, a on je još jedna beba koja je Srbiju podigla na noge.

Pomozimo sada Bošku

RepublikaFoto: Printskrin

Sada je Srbija pred još jednim velikim zadatkom - da sakupi istu svotu novca za još jednu bebu, dečaka Boška Gugletu iz Novog Sada. Mali Boško rođen je 14. januara ove godine, a dva i po meseca kasnije roditelji su primetili da je beba slabo pokretna. Usledila je dijagnostika, a onda i vest da je dečak oboleo od spinalne mišićne atrofije.

Dečak ne pomera ručice ni nogice, a krajem maja primio je prvu dozu spinraze.

Pomozimo Bošku

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading