USTAŠE VRŠE ATAK NA SRBE KAO '91! Mladić i devojka pretučeni u Splitu, u Vukovaru maloletnicima vikali BANDO ČETNIČKA

Autor:

Vesti

12.06.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hrvatskoj u poslednje vreme beleži se sve veći broj napada na Srbe kako verbalnih tako i fizičkih. Poslednja dva dogodila su se danas gde su maloletne osobe srpske nacionalnosti na centralnom Trgu u Vukovaru napadnute od strane četvorice mladiće koji su im nakon uzvikivanja "bando četnička" i upućenih pretnji zadali više udaraca po telu, dok je drugi zabeležen na plaži u Splitu gde su fizički napadnuti mladić i devojka iz Srbije

RepublikaFoto: Tanjug
Ustaše

Prema neslužbenim informacijama maloletnici su, među kojima su bile tri ženske osobe i maloletni mladić, slavili rođendan. Kada su prelazili preko Trga Republike Hrvatske prišla im je skupina od četvero mladića, koji su od ranije poznati policiji, koji su prvo ušli u konflikt sa mladićem, a onda ih i fizički napali.

- Za sada možemo potvrditi kako je došlo do fizičkog napada na trgu u Vukovaru i da provodimo kriminalističko istraživanje nad četiri osobe koje su od ranije poznate policiji i koje smo pronašli. Moguće je da će istragom biti obuhvaćene i još neke osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem. Trenutno ne znamo koji bi mogao biti motiv napada ali vjerujemo kako ćemo doći do njega tokom dalje istrage - rekao je portparol PU Vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković.

Kako je novinarima preneo otac jedne od žrtava napada četvorica napadača su prvo prišli maloletniku kojeg su vređali i pretili mu kada su mu rekli da ode ili se neće više ni vratiti. Prema njegovim rečima situaciju je pokušala smiriti jedna od devojki, koja je bila na slavlju i koja je ćerka hrvatskog branitelja u čemu je prvo i uspela. Međutim, ubrzo su se napadači vratili i četvoro mladih počeli su ih gađati bocama i uzvikivati "bando četnička". Napad je prestao kada je sestra napadnutog mladića nazvala policiju posle čega su se oni razbežali.  

Drugi napad dogodio se u Splitu a neprijatnost su doživeli mladić (25) i devojka (26). Oni su fizički napadnuti od nekoliko nepoznatih osoba na splitskoj plaži Ovčice.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske, pola sata iza ponoći primljena je dojava da je nekoliko osoba fizički napalo dvoje inostranih gostiju koje su policajci i zatekli na Ovčicama nakon izlaska na teren.

Prema istom izvoru, muškarcu je bila ponuđena lekarska pomoć koju je odbio. Devojka nije imala vidljive povrede.

U toku je kriminalističko istraživanje

Ovo su samo dva incidenta u moru drugih koje Srbi skoro svakodnevno doživljavaju u Hrvatskoj. Gotovo stiče se utisak da se situacija od pre dvadeset i kusur godina u toj zemlji nije nimalo promenila, pa sve podseća na period iz 1991.godine kada je počelo etničko čišćenje i proterivanje Srba iz Hrvatske

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading
Pavla

21.06.2021 08:05

Zasto idu u hrvatsku? Meni kada bi plačali, nebi otisla tamo kao turista. Od toliko zemalja sveta. Nikad nisam bila tamo i nikad nisam kupila njihov proizvod sa novcem kojeg sam zaradila. Ne pada mi na pamet...