U SRBIJI CVETA MORBIDNI BIZNIS! Ubijaju mačke, uzimaju krzno i od njega prave ćebad i torbe!

Autor: Republika

Vesti

20.05.2021

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na desetine naših građana operiše po Srbiji, a najviše u Vojvodini, kao deo monstruoznog lanca trgovine mačjim krznom, od kojeg se u Zapadnoj Evropi izrađuju i te kako cenjeni ćebad, otirači, kaputi i torbe.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Kako za Objektiv navodi M. S., koja je lično podnela krivičnu prijavu protiv jednog žitelja sela nadomak Beograda, koji ubija mačke zbog krzna, ovaj nehumani biznis je procvetao nakon što je pre dve godine u Srbiji zakonom zabranjen uzgoj životinja zarad krzna.

Pre su gajili činčile, a onda su od 2019. godine odlučili da sa inostranim partnerima razdiru mačke. Otkrila sam jednog od monstruma na internetu, jer je stalno tražio mačke na udomljavanje, a onda sam od njegovog komšije saznala šta radi sa njima – kaže sagovornica Objektiva.

Ona ističe da jadne životinje uginu u najvećim bolovima, a najčešće puštanjem struje kroz analni otvor i usta, lomljenjem vrata ili grudnog koša, davljenjem, vešanjem ili u gasnim komorama.

Nije je retko da budu odrane i žive, da bi profit bio što veći jer na taj način dlaka ne gubi na svežini i kvalitetu. Mnogo je leševa pronađeno i pored puta bez kože.

- Za izradu samo jednog krznenog kaputa potrebno je ubiti oko 24 mačke. Tužbu sam podnela pre nekoliko meseci i čekam prvo ročište – navodi sagovornica.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mm

20.05.2021 08:30

valjda ce i od pasa poceti taman da se resi grad istih

Bubamara

22.05.2021 08:48

@mm - Svašta se pravi i od ljudske koźe. Ljudi je i ovako previśe, a svakoga dana vidimo koliko smo inteligentna, humana, empatična bića vredna postojanja.