OD SUTRA MOŽEMO U GRČKU I PREKO EVZONIJA! Za Srbe posebne pogodnosti!

Autor: Republika

Vesti

14.05.2021

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Put do Egejskog mora preko Severne Makedonije i graničnog prelaza Evzoni za naše turiste biće moguć od 15. maja.

RepublikaFoto: printskrin

Evzoni je od jutros otvoren za saobraćaj, ali za sada u Grčku mogu da uđu samo putnici s grčkim pasošima, javlja reporter TV Prva.

Međutim, nema brige za naše turiste jer kako je i najavljeno ranije, ovaj granični prelaz biće otvoren 15. maja.

To je potvrdila juče i premijerka Ana Brnabić koja je rekla  ida će nevakcinisani morati da imaju potvrdu o negativnom PCR testu, ali je za građane spremljena i jedna olakšica.

Pored vesti da se otvara granični prelaz Evzoni premijerka rekla i da  je dogovoreno da od naredne nedelje ove dve zemlje potpišu sporazum o ukidanju naplate rominga.

Podsetimo, Grčka polako ide ka potpunom izlasku iz restriktivnih mera, pa vlada polako ublažava ili ukida većinu mera koje su važile tokom striktnog lokdauna zbog pandemije kovida-19.

Sve je izvesnije da će Srbi ovog leta u Grčkoj uživati baš kao što su to radili i pre epidemije korone, uprkos tome što je prethodnih dana u medijama plasirano toliko laži o navodnim pravilima ponašanja, kako na plažama tako i u hotelima i privatnom smeštaju. Više o tome pročitajte ovde.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading