U GRČKOJ BEZ MASKI NA PLAŽAMA OD 14. MAJA! Otvara se i koridor kroz Makedoniju!

Autor: Republika

Razonoda

23.04.2021

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka je ceremoniju otvaranja letnje turističke sezone najavila za 14. maj a preporuka je da svi putnici pre početka putovanja obezbede putno zdravstveno osiguranje koje pokriva troškove obolevanja od kovida.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

- Ono što je jako bitno da znaju osobe koje se trenutno nalaze u Grčkoj, ne mogu napuštati opštinu u kojoj borave i da je to ono što je u ovom trenutku veliki problem koji očekujem da bude rešen - rekao je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, prilikom gostovanja na RTS - u.

- Otvaranje sezone očekujemo 14. maja i tada ćemo moći slobodno da se ponašamo. Premijer Grčke najavio je pre dva dana otvaranje restorana, prodavnica i kafića za dan posle Uskrsa, odnosno 3. maja. Od tog dana, pa naredne dve nedelje će se sve pripremati za zvaničan početak turističke sezone - naveo je Seničić.

Dodaje da je 14. maj datum kada je Grčka najavila da će napraviti ceremoniju otvaranja sezone.

- Naši polasci su svake godine bili između 20. i 25. maja i tako će biti ove. Moći ćemo potpuno normalno da boravimo u Grčkoj u onoj meri kao što to radimo i u Srbiji. Neće se nositi maske na plaži, moći će da se obilaze znamenitosti i biće otvoreno sve ono što treba da radi da bi se odmor proveo kako treba - naglašava Aleksandar Seničić.

Ističe da u ovom trenutku u Grčku možemo da uđemo preko pet aerodroma u ovoj zemlji i graničnih prelaza u Bugarskoj, a od 14. maja biće otvoren koridor kroz Severnu Makedoniju.

Potreban je sertifikat o vakcinaciji, da je revakcina urađena najmanje 14 dana pre puta. Ukoliko nemate sertifikat, potreban je negativan pi-si-ar test.

- U ovom trenutku je takva situacija da će od 15. maja biti još jedna pogodnost za one koji nisu vakcinisani, a to je da će se priznavati i antigenski test koji je jeftiniji i lakše je doći do njega. Potrebno je popunuti "plf" formular, koji se može pronaći na internetu, minimum 24 sata pre ulaska u Grčku, objašnjava Seničić.

Naglašava i da se na granici mogu očekivati testiranja brzim antigenskim testovma i da je to procedura na koju smo poslednjih godinu dana navikli.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojkan

28.04.2021 08:59

Super, cim krene sezona iznajmljujem auto u Autorentdoo i sa porodicom pravac Grcka.Dosta smo se krili od korone.