OTKRIVAMO! ZAŠTO NEKI PLASIRAJU NEISTINE I IZMIŠLJOTINE: Šire laži o Grčkoj da bi odvratili Srbe od ODLASKA NA MORE

Autor: Tamara BUJIŠIĆ

Vesti

10.05.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maltene sve što je u prethodna dva dana objavljeno o letovanju u Grčkoj, bezočna je laž.

Mnogobrojna navodna pravila koja su uveli Grci, nakon što su prethodnog vikenda i zvanično otvorene plaže u toj zemlji, ispostavilo se kao najobičnija obmana, koju, očigledno, plasiraju oni koji bi iz ovih ili onih razloga da pokvare turističku sezonu u zemlji Helena.

Tako je, na primer, objavljeno i plasirano u mnogobrojnim medijima u Srbiji da će svako ko ode u Grčku i poželi da rezerviše ležaljku i suncobran na nekoj od plaža, morao to da učini isključivo putem SMS poruke. To, naravno, nema veze s istinom, potvrđeno je Srpskom telegrafu u zvaničnim grčkim institucijama i turističkoj organizaciji te zemlje.

TURSKA, ALBANIJA...

Kako se čini, jedini cilj ove prljave kampanje jeste da se ljudi zaplaše i, umesto Grčke, najomiljenije destinacije za naše turiste izaberu neku drugu državu, na primer, Tursku ili Albaniju.

Slanje poruka kako bi se rezervisale ležaljke na plažama, nasumična testiranja, minimalna zainteresovanost i abnormalno visoke cene samo su neke od lažnih vesti koje se sreću u medijima poslednjih dana kada se govori o Grčkoj.

Uporedo s kampanjom protiv Grčke hvale se neke druge destinacije. Pogodite zašto...

Sve ovo, navode u turističkim agencijama, krajnje negativno utiče na klijente koji bi leto želeli da provedu na grčkim plažama. Posledice ovakvih vesti su nesagledive, ne samo po grčke domaćine i hotele već, pre svega, po srpske turističke agencije, i vode samo ka jednom cilju, a to je potpuno uništenje jedne branše koja u našoj zemlji zapošljava veliki broj ljudi. Kome je to u interesu, može samo da se pretpostavi...

Kao što rekosmo, uporedo s kampanjom protiv Grčke, situacija na nekim drugim morskim destinacijama predstavlja se maltene kao idealna iako je mnogo gora nego u Grčkoj. To se, ponajviše, odnosi na Tursku i Albaniju.

KRAJNJI CILJ

Tako, recimo, iako je trenutno cilj da se što više građana vakciniše, oni koji se zalažu da Albanija postane popularna turistička destinacija kod Srba, u prvi plan ističu to da za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji, kao ni negativan PCR test. Ovakva reklama apsolutni je mamac za one koji žele na letovanje, ne žele da se vakcinišu, a neće ni da plaćaju PCR testove, pa im Albanija dođe kao idealno rešenje. Ovakvim marketingom, koji u sebi sadrži antipropagandu vakcinacije, neki očigledno žele na postignu ličnu korist, ne mareći za trajnije posledice.

Pored Albanije, pohvale s raznih strana pristižu i na račun Turske. Sve ovo radi se samo s jednim ciljem, a to je da se letovanje u Grčkoj baci u poslednji plan, s obzirom na to da je ta zemlja poslednjih godina ubedljivo najčešće birana destinacija kad su u pitanju naši turisti.

Oktopod travel: Plasiraju gluposti

Iz Oktopod travel agencije kažu da ništa od navedenih navodnih pravila za letovanje u Grčkoj, a o kojima se poslednjih dana pisalo, nije istina.

- Stvarno stanje je potpuno suprotno od onog što se piše. Grčka je otvorila granice za Srbe još 19. aprila, uz određena pravila, a od 15. maja se očekuje potpuna normalizacija putovanja u tu zemlju. Širenjem ovih neistina se negativno utiče na klijente jer su to informacije koje nisu tačne. Naravno da se moraju poštovati pravila koje je Grčka propisala u cilju zaštite i suzbijanja virusa KOVID-19, ali potpuna je nebuloza priča o slanju SMS poruka radi rezervacije ležaljki i slično. To su zaista gluposti. Čak i vest da nema muzike u plažnim barovima nije nam poznato. Što se tiče propisane distance ležaljki, to je tačno i to se poštuje na svim plažama jer je to jedna od mera koju je propisao grčki krizni štab - ističu iz ove agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading