DR NOVAKOVIĆ ZABRINUT ZBOG LEKARA PREVARANATA: Žene sa spaljenim kapcima i odumrlom kožom me mole za pomoć!

Autor:

Vesti

08.05.2021

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalista estetske hirurgije prof. dr Marijan Novaković za Republiku je govorio na temu lažnih hirurga u Srbiji i posavetovao kako da se sačuvamo od prevaranata.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Dr Marijan Novaković

U poslednje vreme pojavljuje se sve više slučajeva žena i muškaraca unakaženih od strane lažnih estetskih hirurga. 

Prof. dr Marijan Novaković rekao je za naš portal da očekuje da će ovo još dugo biti goruća tema i da je ovo samo početak.

Sigurno će javljati sve više unakaženih žena. Znate li koliko ih je samo kod mene došlo...  - tvrdi doktor i otkriva sa kojim problemima najčešće dolaze kod njega po pomoć.

- Najčešće su to usne, a u poslednje vreme dolaze žene sa unakaženim, sprženim kapcima. Takođe, problematično je reklamiranje "operacije nosa bez operacije", kada im guraju svašta ispod kože nosa i po nosu, zbog čega posle dođe do odumiranje kože. Problem je što mnogi to rade bez ikakvih edukacija, pa ih upropaste. 

Niska cena je prvi znak upozorenja, ali ne i jedini!

Ono što prvo upada u oči kada je reč o lažnim lekarima jeste i drastično niža cena "usluge" koje pružaju, što je, pretpostavlja se, jedan od mamaca za lakoverne pacijente.

- Nemojte da gledate samo u cenu i nemojte verovati svemu što pročitate na internetu - upozorava doktor.

Doktor ističe da salon u kojem se rade estetski zahvati uvek mora da bude zdravstvena ustanova, bilo privatna, bilo državna.

- Svima savetujem da provere šta je lekar po specijalnosti, da li ima licencu ili da provere u Lekarskoj komori Srbije da li je ta osoba uopšte lekar. Pored toga važno je da li imaju ordinaciju, da li je ona verifikovana, otvorena u APR-u. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kr100SRB

09.05.2021 15:01

Bravo profesore,trebate se ćesće pojavljivati po medijima...takvi vrsni stručnjaci treba da se cuju...dosta nam je vise ludaka i skandala...novonari...idemo mali na edukaciju ljufi...pisebni mladih...a ne sa skandale samo...ziv bio profo