PREDSEDNIK SRPSKE LIGE ŽESTOKO O ĐILASOVIM LAŽIMA: Sada krade ideje od Krkobabića

Autor:

Vesti

06.05.2021

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne samo da je predlog Partije ujedinjenih penzionera (PUPS) o zaštiti najstarijih građana koji nisu ostvarili pravo na penzije stariji i od same Stranke slobode i pravde (SSP), koja je osnovana tek u aprilu 2019, nego je čak i Srpska liga (SL), u maju 2018, dakle, godinu dana pre rođenja SSP, predlagala da i Srbija, po ugledu na Finsku, Brazil, Škotsku ili Aljasku, uvede sistem univerzalnog osnovnog prihoda koji bi se redovno isplaćivao svakom građaninu koji nema druga redovna primanja, bez obzira na njegov socijalni status.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Đurđev

Ovo je izjavio predsednik SL Aleksandar Đurdev, povodom lažnih tvrdnji Dragana Đilasa da je "PUPS pokrao od SSP ideju o tzv. garantovanim penzijama".

- Milan Krkobabić o neophodnosti iznalaženja rešenja za 250.000 ljudi, starijih od 65 godina, koji nemaju penziju, neprekidno govori od kraja 2017. godine, isto kao što njegov PUPS interese najranjivijih kategorija stanovništva, među njima i penzionera, zastupa još od 2008. i baš po tome i jeste postao prepoznatljiv - navodi Đurđev.

Puna saglasnost sa Hočevarom

Sela su na raskršću, moramo odabrati pravi put. Ovo su juče zajednički konstatovali i o tome se saglasili ministar za brigu o selu Milan Krkobabić i beogradski nadbiskup i predsednik humanitarne organizacije Karitas Srbija, monsinjor Stanislav Hočevar.

RepublikaFoto: mbs.gov.rs
Hočevar i Milan Krkobabić

- Cilj svih naših napora je jednostavan, da pokušamo da se izborimo da mladi bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost ostanu da žive i rade u selima Srbije. To nećemo postići ni molbom ni dekretom, jedino konkretnom ponudom i ostavljenom mogućnošcu da to sami izaberu - izjavio je Krkobabić

Paradoksalno je, nastavlja on, da se, izgleda, ovaj današnji Đilas, umesto da podrži inicijative PUPS, kakve su obnova zadrugarstva, dodela državnog poljoprivrednog zemljišta mladima, neophodnost reforme penzionog sistema, stidi samog sebe iz perioda kada je, kao gradonačelnik Beograda, bezrezervno podržavao inicijative svog tadašnjeg zamenika u Beogradu Krkobabića, kao što su bile 13. penzija i besplatan gradski prevoz za sve  starije od 65 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading