METEOROLOG ĐORĐE ĐURIĆ OTKRIO KADA ODLAŽEMO ZIMSKE JAKNE: Detaljna VREMENSKA PROGNOZA za naredni period!

Autor:

Vesti

17.03.2021

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Đorđe Đurić otkrio je da je pred nama veoma nestabilan period sa temperaturnim oscilacijama, ali koji takođe označava i poslednje trzaje zime.

RepublikaFoto: facebook.com/Djordje Djuric
Đorđe Đurić

Do kraja sedmice u Srbiji će biti izuzetno promenljivo i hladno za ovo doba godine. Povremeno će padati kiša u većem delu zemlje, dok je u brtskim i planinskim delovima moguć i sneg. Njegova pojava moguća je tokom noći i u ranim jutarnjim satima i u nižim predelima, ali se tamo neće zadržavati - rekao je Đurić.

- Što se tiče temperature, ona će narednih dana biti nešto niža od srednje prosečne za ovo doba godine. Variraće u manjem opsegu, te se u većem delu zemlje do vikenda očekuju temperature između 4 i 10 stepeni Celzijusa - otkrio je meteorolog i dodao da će sneg povremeno padati na planinama sve do kraja marta i da vi koji planiraju na zimovanje u tom period mogu da se opuste.

Do kraja sedmice jesenje-zimsko vreme Tokom ponedeljka preko Srbije se premeštao ciklon sa obilnijim padavinama. U... Posted by Djordje Djuric on Tuesday, March 16, 2021

S obzirom na to da nam se uskoro i kalendarski bliži proleće, Đorđe nam je otkrio kada ćemo moći da odložimo zimske jakne i konačno uživamo u lepšem vremenu.

- Ako gledamo kalendarski, proleće nam stiže za vikend. Što se tiče temperature poslednjih dana marta, ona će biti u blagom porastu, ali će jutra i dalje biti nešto hladnija. Više temperature možemo očekivati pred sam kraj meseca, kada će dostizati čak i do 15-20 stepeni Celzijusa. Moguće je i da ćemo imati tokom pojedinih dana i malo niže temperature, ali ne više kao pre. Lagano možemo da odahnemo, jer ćemo već početkom aprila osetiti prve znakove "pravog" proleća - istakao je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading