ZAŠTITNIK GRAĐANA POKRENUO POSTUPAK: Osnovna škola u kojoj je učiteljica povedila đaka je pod punom kontrolom

Autor: Republika.rs

Vesti

11.03.2021

14:30

Zaštitnik građana je, posle saznanja iz medija da je u osnovnoj školi nadomak Jagodine, prema tvrdnjama roditelja deteta, učiteljica fizički povredila jednog učenika, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Osnovne škole "Joca Milosavljević“ i Centra za socijalni rad iz Jagodine, kao i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zaštitnik građana Zoran Pašalić

Zbog postojanja mogućnosti ugrožavanja ili povrede prava i najboljih interesa deteta, Zaštitnik građana od Osnovne škole "Joca Milenković“ u Miloševu blizu Jagodine traži da mu u roku od 15 dana dostavi detaljan izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je škola preduzela u ovom slučaju. 

Zaštitnik građana od jagodinskog Centra za socijalni rad traži da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o tome da li se porodica dečaka nalazi na evidenciji Centra, kao i da li je ranije bilo nekih prijava, saznanja ili sumnji o eventualnom nasilju nad dečakom. 

Od resornog ministarstva, Zaštitnik građana traži da izvrši nadzor nad radom pomenute škole i da mu u istom roku dostavi izveštaj o postupanju, merama i aktivnostima koje je preduzelo u ovom slučaj.

 

Komentari (0)

Loading