Saopštenje Zaštitnika građana povodom poboljšanja rada centara za socijalni rad

Autor:

Vesti

18.02.2021

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postupajući po preporuci Zaštitnika građana o hitnom zapošljavanju stručnih radnika u centrima za socijalni rad širom Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedilo je saglasnost Vlade Srbije za zapošljavanje ukupno 187 novih stručnih radnika na neodređeno vreme, od kojih će 108 biti zaposleno u centrima za socijalni rad.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zaštitnik građana Zoran Pašalić

Preostalih 79 stručnih radnika, prema zaključku Komisije Vlade za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava od 28.10.2020. godine, biće zaposleno u ustanovama socijalne zaštite, proističe iz obaveštenju o merama koje je po preporuci Zaštitnika građana preduzelo nadležno ministarstvo.

Zaštitnik građana je u ranijim preporukama, ukljujući i zbirne preporuke iz 2016. i 2018. godine, nadležnim organima posebno ukazao na problem nedovoljnog broja stručnih radnika u centrima za socijalni rad, a zatim početkom oktobra 2020. godine od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva finansija tražio da što hitnije omoguće punu primenu standarda stručnog rada i adekvatno postupanje centara.

U obaveštenju Ministarstva se navodi da je zaključkom vladine komisije data saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vreme ukupno 108 lica, i to 107 lica sa visokom stručnom spremom na poslovima socijalnog rada i jedan izvršilac na tehničkim poslovima.

U CSR "Sokobanja", u kojem nije bio zaposlen nijedan socijalni radnik zbog čega je Zaštitnik građana zatražio od ministarstava da što hitnije obezbede adekvatan broj stručnog kadra, prema obaveštenju resornog ministarstva biće zaposlena dva izvršioca sa visokom stručnom spremom na poslovima socijalnog rada.

Zaštitnik građana je obavešten i da je zaključkom Komisije Vlade za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava od 28. 10. 2020. godine data saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vreme 15 izvršilaca na poslovima socijalnog rada u Gradskom centra za socijalni rad Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading