SAOBRAĆAJNA POLICIJA UPOZORAVA VOZAČE: Kreću pojačane kontrole, obratite pažnju na JEDNU STVAR!

Autor: Republika

Vesti

16.02.2021

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci tokom prošle nedelje iz saobraćaja je isključeno 30 vozača. Najmlađi ima 17 godina i u Kruševcu je vozio bez vozačke dozvole.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Saobraćajna policija juče je zadržala 38-godišnjeg vozača "folksvagena", koji je sa 1,93 promila alkohola u krvi i pod dejstvom kokaina, izazvao saobraćajni udes na Gazeli u Beogradu.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 19 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog više prolazaka na crveno svetlo semafora u periodu manjem od10 minuta.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Novom Sadu, ukupno sedam, u Šapcu su isključena tri vozača, dok su u Beogradu, Smederevu i Sremskoj Mitrovici iz saobraćaja isključena po dva vozača.

- Napominjem da saobraćajna policija sprovodi akcije pojačane kontrole koje ćemo sprovoditi i u narednom periodu i još jednom apelujemo da svi poštuju brzinu i da koriste sigurnosne pojaseve i na prednjem i zadnjem sedištu - ističe Aleksandar Radenković iz MUP-a Srbije.

Kada je reč o upravljanju vozilom pod dejstvom psihoaktiivnih supstanci, 16 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom amfetamina iz saobraćaja isključeno šest, a pod dejstvom opijata četiri vozača.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Trećina vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci mlađi su od 24 godine. Više destina vozača bilo je pozitivno na alkohol.

- Ukoliko skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola platićete svu štetu nastalu udesom, a ona se često meri milionima dinara - naglašava Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 12, dok su u Kruševcu i Čačku isključena po četiri vozača, a u Vranju i Pančevu po dva vozača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading