VUČEVIĆ JASAN: Povezanost klana Veljka Beluvuka sa državnim strukturama mora dobiti epilog na sudu!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da afera prisluškivanja, ali i povezanost klana Veljka Belivuka sa određenim državnim strukturama mora dobiti epilog ne samo u medijima, već i u institicijama sistema

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

On je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink, na pitanje da li se plaši za svoj život, a povodom informacija da je i on bio bio meta prisluškivanja I praćenja rekao da se ne plaši, jer ne radi ništa što nije u interesu građana I ništa što je nezakonito.

- Borim se za svoj grad, svoju državu, svoju stranku. Ali kažem nemam konkretne podatke za sebe. Za razliku od mene, predsednik je dobio razgovore I to je nesporna činjenica. Ono što se mora utvrditi, ko je smeo da prišluškuje predsednika, pod čijom naredbom, šta su radile druge službe, ko je naredio da se prisluškuje porodica predsednika, ko se usudio da Belivuku da zaštitu i potporu koju je imao i formalnu i neformalnu. Oni nisu napravljeni sami od sebe, oni su napravljeni sistemski i ozbiljno - naglasio je Vučević i istakao da je posebno iritantno da neko ko se predstavlja kao velikosrpski navijač, ide u Crnu Goru da pomaže nekome ko govoru o velikosrpskoj hegemoniji I ugrožavanju Crne Gore.

- Njihov partiotizam nestaje kade je ekonomski interes u pitanju, što bi možda moglo da pokaže gde su zaista gazde. Srbija mora da izbaci sve te bande iz koje god države da su došle I da se oni vrate u svoje matične države – rekao je on.

Povodom pisma koje je poslanik Vladimir Đukanović upitio predsedniku države gde je napisao da klan Veljka Belivuka nije mogao da radi bez pomoći određenih članova SNS kaže da je on napisao ono što verovatno većina misli.

- U svemu bih mogao sa njim da se saglasim osim onog poslednjeg gde kaže da ako nešto ne desi, da on neće učestvovati. Svi moramo da prihvatimo da ovi procesi traju da bi se rešili. Nema potrebe da Vlada Đukanović koji je iskren čovek I dobronamerean da podigne dodatno tenziju jer mislim da sve ide u tom pravcu da ćemo videti ko je organizator svega – naglasio je Vučević.

Prvi čovek Novog Sada ističe da očigledno u ovom trenutku postoji nekoliko paralelnih procesa za koje se sada postavlja pitanje da li su međusobno povezani. .

- Pre svega to je pitanje povezanosti kavačkog klana sa određenim političkim strukturama. Da li je ista državna struktura koje je pomagala klanu I bila povezana I sa prisluškivanjem predsednika ali I praćenja njegovog starijeg sina Danila. I onda dolazimo do kulminacije da je nekoliko stotina specijalaca moralo da obezbeđuje otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji. Upravo ta pitanja zaslužuju odgovore I na ta pitanja mi moramo da dobijemo odgovore – izričit je Vučević.

On je podsetio i da su i na Predsedništvu SNS, kada su donosili odluku o formiranju nove vlade, borba protiv organizovanog kriminala predstavljena kao prioritet.

- Sada više niko nema dilemu to nije bila samo priča i da država ima snagu da se obračuna na organizovanim kriminalom. Država je uvek jača od bilo koje organizovane kriminalne grupe i da je država daleko jača i organizovanija nego što je bila pre par godina. Ali nemam sumnje kada gledam onaj snimak vežbanja sa snajperom da je meta bio predsednik. I u svemu tome ima sličnosti sa zemunskim klanom jer su atentat na premijera upravo izvršili kada su počeli da gube pozicije i tlo pod nogama.. Ovde imate taj isti momenat da država odlučno kreće u borbu protiv organizovanog kriminala, oni kreću ka ekstremnijim poduhvatima i pripremaju se na za ekstremnije zahvate. Ali bogu hvala nije se to desilo. Nemam sumnje da su vežbali gađanje snajperom za predsednika Republike – rekao je na kraju Vučević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading