(FOTO) MEDVED UROŠ U BEOGRADSKOM ZOO VRTU JE REKAO SVOJE: Evo kakva nas zima očekuje!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2021

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoće li se zima produžiti ili su ovi ledeni dani njen poslednji udarac? Oslanjajući se na staro srpsko verovanje, zavirili smo u Zoološki vrt, da vidimo šta medved poručuje...

RepublikaFoto: facebook.com/Zoološki vrt grada Beograda

Narodno verovanje da će se zima produžiti ako medved izađe iz pećine i ugleda svoju senku, ali i da će biti kraća ako ne vidi senku i ostane napolju, duboko je ukorenjeno u našem narodu, pa su svake godine sve oči uprte u ove životinje...

Jutros je medved Uroš u Zoološkom vrtu u Beogradu dao svoju "prognozu".

- Naš medved Uroš je jutros izašao iz zimske pećine i uživao u jutarnjem suncu. Po narodnom verovanju, Sretenje je dan kada se susreću zima i leto, a po ponašanju medveda možemo da predvidimo trajanje zime. Izgleda da su pred nama lepi dani - navodi se na fejsbuk stranici Zoološkog vrta grada Beograda. 

Naš medved Uroš je jutros izašao iz zimske pećine i uživao u jutarnjem suncu ? Po narodnom verovanju, Sretenje je dan... Posted by Zoološki vrt grada Beograda on Недеља, 14. фебруар 2021.

Inače, i vremenska prognoza RHMZ-a najavljuje toplije dane od srede, pa se čini da se ovoga puta prognoze stručnjaka i narodno verovanje poklapaju. Dakle, Uroš je izgleda u pravu!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading