NESTOROVIĆ PROTIV ZVANIČNIH INFORMACIJA: Doktor "gura" svoju priču o vakcinama, ali podaci pokazuju SUPROTNO!

Autor:

Vesti

11.02.2021

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pulmolog dr Branimir Nestorović gostovao je u jutarnjem programu TV Prve i govorio o mnogim temama vezanim za koronavirus, između ostalog i o vakcinama protiv te infekcije.

Foto: facebook.com/Kristina Kaplanović/TV Prva/printskrin
Branimir Nestorović

On je izjavio da je "ruska vakcina potpuno pokorila Zapad, dok je AstraZenekina propala".

- Po procenama nekih medija, 50% zemalja će se opredeliti za rusku vakcinu Sputnjik V - rekao je Nestorović.

Ono što je iznenadilo mnoge je njegova tvrdnja da je Indija odbila nabavku zapadnih vakcina što se kosi sa zvaničnim informacijama od pre par dana kada je objavljeno da ta zemlja naručuje još 10 miliona doza AstraZeneka vakcina. Pulmolog je svoje navode potkrepio tvrdnjom da je proizvodnja tog cepiva obustavljena jer, kako kaže, niko neće da ga kupi. Proizvodnju Fajzerove vakcine ocenio je kao "dosta slabu".

Što se tiče kineske vakcine, Nestorović poručuje da ona jeste bezbednija jer sadrži mrtve viruse, ali i da samim tim ima i niži stepen efikasnosti.

- Živi virus bolje stimuliše imuni sistem od mrtvog. Dakle, ima manje neželjenih efekata, ali ima i manju efikasnost - kaže on.

Nestorović zaključuje da kod virusnih infekcija nisu važna antitela "o kojima se stalno priča", već T-ćelije koje stvaraju imunitet, a njih "uvek bolje stimuliše živ virus".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
LJUBICA

11.02.2021 12:04

Ja sam se vec prijavila za Sputnjik V i cekam da me pozovu.