SEČA KNEZOVA U PODZEMLJU! Vulin: Biće rasvetljeni mnogi nestanci!

Autor:

Vesti

06.02.2021

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je bez svake sumnje dokazano da su pripadnici organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, vršili najteža krivična dela i da će nakon njihovog hapšenja biti rasvetljeni mnogi nestanci ljudi, za koja će, verovatno, moći da se konstatuje da su u pitanju ubistva.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Vulin

Ministar Vulin je za televiziju Prva naveo da će "ovi kriminalci biti upamćeni po surovosti", po načinu na koji su vršili krivična dela, načinu na koji su mučili ljude planski i organizovano da bi zastrašili svoje protivnike. 

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kako je naveo ministar Vulin, na kojoj će tema biti hapšenje ove organizovane kriminalne grupe, biće održana u ponedeljak. 

Ministar je potvrdio da je policija u svojstvu građana uzela izjave od čelnika Fudbalskog kluba "Partizan" na okolnosti saznanja vezanih za korišćenje prostorija na stadionu od strane pripadnika organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

RepublikaFoto: ATA Images
Uhapšen - Veljko Belivuk

- Čelnici "Partizana" ispitani su da li imaju saznanja kako je došlo do toga da ova grupa ima prostor na stadionu, da li su znali šta se tu dešava - rekao je ministra Vulin za Prvu televiziju. 

Ministar je istakao da policija nema nikakav sukob sa Partizanom i da se ne bavi fudbalskim klubom i sportskim društvom, već opasnom kriminalnom bandom koja je navijačku grupu "Partizana" koristila kao pokriće

Poručio je roditeljima da čuvaju svoju decu, jer ih kriminalci regrutuju po tribinama, na fudbalskim utakmicama, i pod velom velikih navijača navode da prodaju drogu, čine ubistva, postanu igračka u rukama mafijaša. 

RepublikaFoto: youtube.com/MUP Republike Srbije
Pohapšeni članovi Belivukove ekipe

Na pitanje novinara da prokomentariše da li će biti saslušani članovi Državnog veća tužilaca koji su bili u društvu jednog od uhapšenih članova organizovane kriminalne grupe u Pančevu, ministar je naveo da smatra da svako ko je bio u bilo kakvoj komunikaciji sa licima iz ovakvog kriminogene sredine je dužan da objasni okolnosti i prirodu odnosa. 

Ministra je istakao da je ponosan na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno – informativne agencije i Tužilaštvo za organizovani kriminal koji su sproveli hapšenje pripadnika ove organizovane kriminalne grupe. 

- Mi smo država i u ovoj državi poštovaće se zakon, red, čuvaće se život svakog čoveka - zaključio je ministar Vulin.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading