(VIDEO) BRUTALNO PREBIJANJE VAZURINOG OBEZBEĐENJA: Posle ovog incidenta javnost je saznala KO JE ZAPRAVO VELJA NEVOLJA!

Autor:

Hronika

29.01.2021

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa navijača Partizana Veljko Belivuk (32) zvani Velja Nevolja, koji je danas sa Marko Miljkovićem uhapšen na beogradskom aerodromu, duži niz godina je poznat srpskoj policiji, ali je u žižu javnosti dospeo tek nakon brutalnog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure.

RepublikaFoto: youtube.com/Mario Sekulic
Velja Nevolja

O ovom incidentuje brujala cela Srbija, a mediji se utrkivali ko će objaviti više informacija o događaju koji se odigrao 2016. godine.

Belivuk i Darko Ristić (28) poznatiji kao Meda priznali su da su učestvovali u incidentu, a njima je odlukom Prvog suda određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, a Belivuku jer je i ranije osuđivan za slično delo. 

U ispovesti Njuzviku Velja Nevolja je opisao i famoznu tuču ispred stadiona Partizana, kad je pretukao radnika obezbeđenja Božu Kumburovića:

- Znači, rukom ga pomerim i on tada izgovara: "Ma, nemoj da vas razbucam, da vam j..." Kako mi je pomenuo majku, istog trenutka... Pišu, udario ga na kvarno. Udariti na kvarno je kad nekom priđete s leđa i udarite ga. A ja da šaljem "telegram" bokseru koji je nastupao za reprezentaciju da ću da ga udarim, od toga nema ništa. Iskreno da vam kažem, on je dobro prošao. On je odlično prošao - pričao je svojevremeno Belivuk.

RepublikaFoto: Republika

Proći ćeš kao Sale Mutavi

Veljku su tokom kućnog pritvora u kojem je služio kaznu od godinu dana zatvora zbog napada na pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, stizale pretnje da će proći kao njegov prijatelj Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi.

Da podsetimo, vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković Sale Mutavi ubijen je 13. oktobra 2016. u Bačvanskoj ulici, u blizini Centralnog zatvora. Nepoznati napadači ispalili su u njega oko 60 metaka iz kalašnjikova i potom pobegli s mesta zločina. Stanković je najverovatnije sumnjao da bi mogao da bude meta napada jer je, navodno, na sebi imao pancir. Međutim, ubice su mu pucale u glavu. Posle zločina mediji su spekulisali da je kriminalna grupa iz Crne Gore za njegovu likvidaciju platila 300.000 evra, ali ne u novcu, već u kokainu.

Ubistvo Vlastimira Miloševića

RepublikaFoto: e-stock/M. JOŠIDA
Mesto ubistva Vlastimira Miloševića

Veljko je, kao što mu i nadimak kaže, stalno ulazio iz nevolje u nevolju, pa je tako bio i optužen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića. Međutim, apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Belivuka i još dvojicu okrivljenih od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2017. godine.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Haos u Beton hali

Klub "Komitet" u Beogradu našao se u centru pažnje zbog haosa koji se odigrao tamo. Naime, oko ponoći huligani su naoružani pištoljima i drvenim i metalnim palicama, obučeni u crno i sa fantomkama preko glave, upali u dupke pun klub i počeli da uništavaju sve pred sobom. Preplašeni gosti u panici su se krili ispod barskih stolova i po ćoškovima kluba kako bi se zaštili od brutalnih udaraca razjarene grupe.

Šta ima Velja Nevolja s tim?

Huligani koji su demolirali klub zapravo su pripadnici grupe okupljene oko Veljka Belivuka, a to im nije svakako prvi put da izražavaju nasilničko ponašanje. Belivuk se nakon incidenta oglasio, kada je izjavio da je sve kleveta i porekao svaku povezanost sa ovih događajem.

Pokušali da ga ubiju

Jedan od ljudi bliskih vrhu "škaljarskog klana" Janko Vukadinović iz Podgorice osumnjičen je da je naručio likvidacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru 2021. godine na aerodromu u Tivtu. Policija je istog dana sprečila njegove plaćenike Radovana Stanišića, Mileta Jovanovića i izvesnog Markovića da izvrše zadatak i odvela ih u pritvor, preneli su crnogorski mediji.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

Ubijen Veljin Saradnik u Starčevu

Saradnik Velje Nevolje i pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi" Timotije Stojanović Džimi (24) ubijen je u januaru 2021. godine u obračunu narko-dilera u Starčevu. Njega je u stomak upucao član suprotstavljene grupe. Prijatelj Marko M. ga je odvezao do pančevačke bolnice, ali je tamo preminuo. 

Navijačku frakciju "Principi" formirao je vođa navijača Partizana blizak "kavačkom klanu" Velja Nevolja, kojeg su "škaljarci" prethodno pokušali da ubiju na aerodromu u Tivtu. Inspektori ispituju da li je likvidacija u Starčevu povezana s tim pokušajem ubistva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading