Premijerka najavila još ŽEŠĆI UDAR NA MAFIJU: Upozorila one koji su radili za državu a štite kriminalce

Autor:

Vesti

06.02.2021

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na predstavljanju rezultata 100 dana Vlade premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o hapšenju kriminalne grupe Veljka Belivuka, osumnjičene za ubistva, iznude, otmice, dilovanje drogom, ističući da je Srbija jaka i bezbdna zemlja i u kojoj nema zaštićenih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ana Brnabić

Ona je podsetila da je u četvrtak uhvaćeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe. Takođe je rekla da su na to utrošeni meseci mukotrpnog, svakodnevnog i danonoćnog rada. 

- Srbija je jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih. Ovu borbu nastavljamo. Posebno ćemo se fokusirati na one koji su radili za državu, a štitili kriminalce - upozorila je.

- Što se tiče hapšenja, ostavila bih da se time bave nadležni, zato što je ovo bio najveći, ali prvi udarac. Ova operacija se nastavlja. Zadovoljna sam kako nadležni sarađuju - kazala je dalje premijerka dodajući da ne bi želela da se istraga ugozi dubljim izjava.

Prema poslednjim podacima iz medija, saslušanje Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih uhapšenih u akciji policije, okončano je u prepodnevnim časovima. Većina je na saslušanju negirala krivicu, odlučivši da se brani ćutanjem.

Direktor policije Vladimir Rebić u jutrošnjem televizijskom gostovanju ocenio je da će Belivuk i njegova ekipa, kako je rekao, ostati iza rešetaka narednih 30 do 40 godina.

Ujedno, ministar unutrašnjih poslova Vulin najavio je dalju istragu, uz napomenu da očekuje nova hapšenja, kao i da neće biti pošteđenih. I on je nagovestio da se zaposleni u državnom aparatu ne mogu sakriti od dokaza iza svojih visokih funkcija.

Vulin je potvrdio i da je u jednom od stanova saradnika Veljka Belivuka pronađen snajper sa prigušivačem, te da ga je to iznenadilo.

- Ono što nismo očekivali jeste pronalazak snajpera sa prigušivačem. To ne služi za obračun mafijaša. Snajperi se koriste za likvidacije, onih koji mogu da vam jako naude, koji imaju veliku političku važnost - kazao je u televizijskom gostovanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading