Hrvati BESNI na svoju vlast: Dok mi muku mučimo sa vakcinacijom, Srbi apsolutni šampioni u regionu!

Autor: A. A.

Vesti

27.01.2021

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo je skoro mesec dana od dobijanja prvih doza vakcina na našim prostorima, a naša zemlja je upravo prva bila kako po nabavci tako i po započetoj vakcinaciji građana.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Iako su mnogi mislili da ćemo biti među zemljama trećeg sveta koja će svoje stanovništvo vakcinisati, naša država je gotovo među prvima dobila prve doze "Fajzerove" vakcne da bi potom za jako kratak vremenski period stigle i ruski "Sputnjik V" kao i kinseki "Sinofarm".

Jedina zemlja u evropi koja može da se pohvali sa tri vakcine a i velikim brojem vakcinisanih građana koji iz dana u dan pokazuju veliko interesovanje.

Kako je koronavirus u žiži javnosti već punih godinu dana, sam dolazak vakcina u našu zemlju posebno je privukao pažnju kod komšija iz susedne Hrvatske.

Kao članica Evropske unije, i po mnogim privilegijama koje sam status članice te zajednice uvažava, verovalo se da će Hrvatska biti apsolutni lider u broju dopremljenih vakcina, te ujedno i vakcinisanju stanovništva.

No, to su samo bila nagađanja a realna slika pokazuje drugačiju situaciju. S toga su mnogi hrvatski portali preneli vest kako Hrvatska muku muči sa vakcinisanjem, dok je Srbija apsolutni šampion u regionu, koja je vakcinisala četiri puta više građana nego oni.

Kako tamošnji mediji prenose, tajna u velikom broju vakcinisanih građana je ta što se Srbija usredsredila na vakcine od troje različitih dobavljača: Fajzer, Sputnjik, Sinofarm, dok Hrvatska raspolaže samo sa Fajzerovom vakcinom.

Podsetimo da je Srbija do sada vakcinisala nešto više od 256 hiljada građana. 

Foto: printscreen
Članak na jednom hrvatskom portalu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading