POČEO DA RADI KOL-CENTAR! Za vakcinu možete da se prijavite pozivom na OVAJ broj

Autor: Republika

Vesti

14.01.2021

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović rekao je da građani od danas mogu da interesovanje za vakcinaciju iskažu i putem kol-centra.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Jovanović je naveo i da je od nedelje do danas više od 175.000 građana putem portala e-Uprave izrazilo interesovanje za vakcinaciju.

- Prijavljivanje preko portala e-Uprave je sigurno najkomforniji način, najbrži, najefikasniji i najprecizniji, ali smo svesni da ipak postoji deo stanovništva koji voli da to uradi putem telefona. Tako smo zajedno sa "Telekomom Srbije" organizovali veliki kontakt centar koji je počeo da radi jutros u osam sati. Građani pozivanjem broja 0800 222 334 mogu da pozovu kontakt centar i da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida-19 - rekao je Jovanović.

Objašnjava da građani tada ostavljaju osnovne lične podatke - ime i prezime i jedinstveni matični broj građana.

- Pored tih podataka bitno je da se ostave kontakt podaci: adresa elektronske pošte, broj mobilnog i fiksnog telefona. Za sugrađane koji se budu prijavljivali preko kontakt centra adresa elektronske pošte neće biti obavezna jer smo svesni da su to možda građani koji nisu dovoljno informatički pismeni - objašnjava direktor kancelarije za e-Upravu .

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Da li je moguće odustati od vakcinacije

Jovanović napominje da vakcinacija nije obavezna i da građani nakon prijave ostavljaju telefon i mejl na koji dobijaju link preko koga mogu da obriše prijavu ili da je izmene.

Navodi da kad neko bude pozvan ne mora da dođe na vakcinaciju.

- Prijava je dobar alat da se celokupna Srbija logistički pripremi za masovnu vakcinaciju - kaže Jovanović.

Dodaje da građani takođe ostavljaju podatke gde žele da se vakcinišu i o tome da li boluju od neke hronične bolesti.

- Ostavljaju se i osnovni podaci vezani za možda hronične bolesti koje imaju i podatak koji je nama veoma bitan u celoj ovoj logističkoj operaciji, a to je da li su građani saglasni da prime bilo koju vakcinu koju je odobrila naša Agencija za lekove i medicinska sredstva ili žele neku posebnu vakcinu - objašnjava Jovanović.

Dodaje da je od 175.000 građana skoro 50.000 reklo da želi da primi bilo koju vakcinu.

Direktor Kancelarije za e-Upravu je rekao da je napravljen kompletan logistički sistem i da, kad vakcine budu dopremljene, postoji podatak da su ušle u magacin i da se distribuiraju u skladu sa zainteresovanošću građana, tako da vreme čekanja bude minimalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading