VAŽNO: Ove stvari NIKAKO ne ostavljajte U KOLIMA tokom ZIME!

Autor: Mondo, Republika

Vesti

15.01.2021

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemojte se igrati!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto Ilustracija

Ovih dana suočeni smo sa snegom i nešto nižim temperaturama, koje su, ipak, sasvim uobičajene i normalne za ovo doba godine.

Pored toga što je važno da imate zimske gume, da očistite led sa stakla i slično, važno je i da vodite računa šta ostavljajte u automobilu tokom zimskih dana. Jer, neke stvari ne samo što mogu da vam upropaste kola ako se zamrznu, već mogu da budu i opasne.

Lekovi

Ako ste, recimo, na putu s posla svratili u apoteku, povedite računa da vam lekovi nipošto ne ostanu u automobilu. Preporučeno je da se lekovi čuvaju na temperaturi od 20 do 25 stepeni, kako bi imali željeni efekat.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto Ilustracija

U suprotnom, ako se lekovi izlože znatno nižoj temperaturi, ne samo što može da izostane njihov efekat, već mogu i da naškode zdravlju. Na primer, antibiotici koji su čuvani na niskoj temperaturi mogu da oštete bubrege.

Gazirani sok ili pivo u limenci

Možda mislite da je OK da vam limenka gaziranog soka ili piva ostane u kolima, taman da se malo rashladi. Međutim, budite vrlo pažljivi da se to ne desi, jer gazirani napici u limenci, zbog ugljen-dioksida, povećavaju pritisak i mogu da eksplodiraju. A to ne samo što može da vam upropasti auto, već i da vas povredi!

 

Telefon ili tablet

Svi znamo da ne smemo telefon ili tablet da izlažemo direktnom suncu neki duži vremenski period, ali ono što mnogi ne znaju je da i niske temperature mogu da unište ove uređaje.

Ukoliko ostavite telefon ili tablet u hladnim kolima, na temperaturi ispod nule, moguće je će se baterija brzo isprazniti, kao i da će se telefon isključiti. Dobra stvar je, ipak, da će se baterija vratiti u normalu kada bude na nekoj uobičajenoj temperaturi - između nula i 35 stepeni.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading