(VIDEO) METEOROLOG TODOROVIĆ O LEDENOM TALASU: Šta nas čeka narednih dana i da li će ovo biti NAJHLADNIJA ZIMA?!

Autor:

Vesti

14.01.2021

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš poznati meteorolog Nedeljko Todorović gostovao je u emisiji "Beogradska hronika" na RTS gde je objasnio kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

Foto: printscreen/RTS
Nedeljko Todorović

Prema najavama meteorologa, Srbiju u narednih nekoliko dana očekuje hladan talas, a Todorović ističe da to i nije toliko strašno koliko zvuči.

- To je običan protok hladnog vazduha koji nam dolazi. To su dani kada nam temperatura neće prelaziti iznad nula stepeni - objasnio je on.

Najhladnija zima u Srbiji u prethodnih nekoliko godina bila je 2017. godine kada je bilo čak 53 centimetra snega u Beogradu, a prema Todorovićevim podacima, ove godine takva zima nije moguća.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

- Onakav sneg iz 2017. godine ne može da nam se ponovi. To je bio dobar primer zime kod nas, ali to neće biti slučaj ove godine. Tada je bilo 53 centimetra snega. Posledica te hladnoće je bilo da su se zaledili Sava i Dunav. Sutra ili prekosutra je moguć sneg, ali u nedelju će da pada. Snežnu epizodu završavamo u ponedeljak - rekao je Todorović.

Kako je dodao, temperature će već od 20. januara biti iznad nula stepeni, dok će posle toga biti i dana sa kišom ili snegom.

Hladan talas iz Španije je prošao kroz Srbiju

Hladni talas iz Španije prošao je kroz Srbiju, iako su mnogi mislili da nam on tek predstoji.

- U Španiji je hladan talas bio od 7. do 9. januara. Taj oblačni sistem je prošao preko Jadranskog poluostrva u ponedeljak 11. januara. U Beogradu je pao 10-ak santimetara, dok je na jugu Srbije bilo poplava, eto to smo prebrinuli - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading