Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao Novu godinu: Najavio veći angažman ove institucije

Autor:

Vesti

31.12.2020

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je građanima Srbije predstojeće novogodišnje praznike uz želje za dobro zdravlje i napredak i kao prioritete u daljem radu najavio veći angažman institucije koju predstavlja na zaštiti i poštovanju ljudskih prava svih građana, kao i kontrolu zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih institucija.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Pašalić

- Poštovani građani Srbije, želim vam mnogo zdravlja, radosti i uspeha u novoj 2021. godini. Prioritet Zaštitnika građana biće i dalje potpuna zaštita i poštovanje ljudskih prava svih građana, kao i detaljan nadzor nad radom svih nadležnih državnih institucija. Vrata institucije su vam uvek otvorena - naveo je Pašalić.

Pašalić je podsetio da je institucija Zaštitnika građana u 2020. godini, koju je u potpunosti obeležila pandemija virusa Kovid-19, zadobila najveće poverenje građana Republike Srbije, što su potvrdila i dva odvojena istraživanja organizacija civilnog društva i Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava.

- Jedan od izazova koji nas očekuje u narednoj godini jeste donošenje novog zakona o Zaštitniku građana, čiji nacrt su izradili stručnjaci naše institucije. Ovim nacrtom Zaštitniku građana, kao nezavisnoj državnoj instituciji, trebalo bi da budu data veća ovlašćenja kako bi se građanima omogućilo da što efikasnije ostvare svoja prava - rekao je Pašalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading