(VIDEO) SRBIJA POD SNEŽNIM PREKRIVAČEM! Konačno i mi da vidimo pravu zimu

Autor:

Vesti

26.12.2020

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se konačno danas zabelela i možemo slobodno da kažemo da je zima i zvanično zakucala i na naša vrata!

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

U Srbiji se danas na jugozapadu zemlje formirao snežni pokrivač u nižim predelima od 5 do 15 centimetara, a u višim od 15 do 25 centimetara, stoji u saopštenju RHMZ.

 

Kiša koja je sinoć pada širom zemlje  prešla je u susnežicu i sneg. Snežni pokrivač od nekoliko centimetara već je formiran na Kamenoj Gori i Jabuci.

Sneg već nekoliko sati intenzivno pada i na Zlatiboru, a u okolnim selima snežni pokrivač dostigao je visinu od deset cenitimetara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mrkela (@mrkela792)

Snežne padavine nisu zaobišle ni Čačak, rano jutros kiša je prešla u susnežicu i sneg.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 2. januara, u nedelju oblačno, na severu suvo, u ostalom delu mestimicno s padavinama. U nizim predelima sa mesovitim padavinama (kisom i snegom), a u brdsko - planinskim predelima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača narocito u istocnim i jugoistocnim krajevima. Pocece da duva umeren, u kosavskom podrucju i jak jugoistocni vetar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by reflektor.rs (@reflektor.rs)



U ponedeljak ujutru slab mraz, tokom dana malo do umereno oblacno. Od utorka prolazna naoblacenja ponegde sa kisom, na planinama sa snegom, a jugoistocni vetar u slabljenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading