NAJAVA RHMZ! NOĆAS PROMENA VREMENA: Za vikend formiranje snežnog pokrivača, evo gde će biti najviši!

Autor: Republika

Vesti

25.12.2020

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noćas dolazi do promene vremena! Temperatura će biti u padu, ali to nije sve...

RepublikaFoto: Photo by Hide Obara on Unsplash
Foto: Ilustracija

U Srbiji se sutra na jugozapadu zemlje očekuje formiranje snežnog pokrivača u nižim predelima od 5 do 15 centimetara, a u višim od 15 do 25 centimetara, upozorio je RHMZ.

Jutarnja temperatura biće od 0 do 5, a najviša dnevna od 2 do 6 stepeni, a posle podne u osetnijem padu. Prema prognozi RHMZ, biće oblačno, a na severu Vojvodine suvo uz delimicno razvedravanje.


U ostalom delu zemlje mestimično sa padavinama.
Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Najava na sajtu RHMZ



U nižim predelima sa kišom koja će tokom dana uz pad temperature preći u susnežicu i sneg mestimicno uz stvaranje sneznog pokrivaca narocito na jugozapadu. Vetar slab i umeren, na severu i na planinama povremeno i jak, severni i severozapadni.

U Beogradu će biti oblačno, povremeno sa kišom i susnežicom, krajem dana i uveče u pojedinim delovima grada i sa slabim snegom.

Uveče i tokom noći u višim delovima grada moguće je formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Temperatura bez većeg kolebanja od 1 do 3 stepena.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 2. januara, u nedelju oblačno, na severu suvo, u ostalom delu mestimicno s padavinama. U nižim predelima sa mešovitim padavinama (kišom i snegom), a u brdsko - planinskim predelima sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača naročito u istočnim i jugoistočnim krajevima. Počeće da duva umeren, u košavskom području i jak jugoistočni vetar.

U ponedeljak ujutru slab mraz, tokom dana malo do umereno oblačno. Od utorka prolazna naoblačenja ponegde sa kišom, na planinama sa snegom, a jugoistočni vetar u slabljenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading