(VIDEO) SVI DETALJI POTRAGE ZA MILICOM I STEFANOM: Od misterioznog nestanka do susreta sa najmilijima!

Autor: Republika

Vesti

20.12.2020

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatična potraga za dvoje nestalih planinara okončana je večeras, a oni su pronađeni živi i zdravi!

RepublikaFoto: Društvene mreže
Stefan i Milica

Stefan Rusov (23) i Milica Mirjanić (20) večeras su pronađeni nakon celodnevne potrage.

Mladi par je u subotu ujutru krenuo u ranim jutarnjim satima u automobilu "pežo 207" bele boje ka izletištu Lisine, a svaki trag izgubio im se istog dana od oko 15 sati kada im je telefon lociran u mestu Tupižnjica.

Njihov trag izgubio se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji.

Povodom njihovog nestanka na teritoriji opštine Despotovac, mesto Lisine, angažovani su pripadnici Sektora za vanredne situacije u sadejstvu sa Direkcijom policije, Gorskom službom spasavanja i šumskim gazdinstvima na pretrazi terena.

RepublikaFoto: GSS

U potrazi je učestvovalo ukupno 29 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 11 vozila i psom, kao i 25 pripadnika PU Jagodina, 4 PU Bor, 4 Uprave kriminalističke policije i 2 PU Kragujevac.

Takođe, pripadnik SVS bio je angažovan i na pretrazi terena iz vazduha, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su pretražili više lokacija uz tok reke Resave, Kanjon reke Resave, mesta Debeli i Jelovi potok kao i obilazak vrha Beljanice, saopštio je MUP.

Verovalo se da su njih dvoje napustili svoj automobil, pa da su potom otišli na planinarenje. Međutim, ispostavilo se da su se našli u neprilici, pa su morali da prespavaju u kolibi koju su pronašli.

Danas je najpre pronađen njihov automobil, a potom i Stefan i Milica, živi i zdravi.

RepublikaFoto: GSS
Nakon što su pronađeni: Osmesi od uva do uva

- Pronađeni na makadamskom putu između nekog kamena i Velike Brezovice, a sve to priapda masivu Južni Kučaj i Tromeđa, granica između borskog i boljevačkog predela. To je najnenaseljeniji reon - rekli su za "Telegraf" iz Gorske službe.

Stefan i Milica su se, na kraju potrage, osmesima zahvalili spasiocima i na veliku sreću nisu imali nikakve povrede.

Otac Milice Mirjanić je srećne vesti o njihovom pronalasku primio dok je tragao za njima u planini. Nekoliko prijatelja Miličinog oca okupilo se u Lisinama da ga dočekaju, a susret sa ćerkom nakon proživljenog pakla bio je srceparajuć.

Stefan se potom oglasio i rekao da se kola nisu pokvarila, već su tokom vožnje naleteli na duboki sneg, pa da ne bi trošili gorivo na grejanje, rešili su da se sklone na sigurno, u kolibu. Kako prenose Večernje Novosti, Stefan i Milica su se zatekli u mrklom mraku.

- Mislili smo da ćemo naći neke meštane u okolini, međutim svuda je pustoš tamo, nije bilo apsolutno nikoga - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading