(VIDEO) SEDMOČLANA PORODICA SADA IMA KROV NAD GLAVOM: Kešelj i Srbi za Srbe izgradili još jednu kuću na Kosovu i Metohiji!

Autor: Republika

Vesti

15.12.2020

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmočlana porodica Tasić iz sela Gornje Močare, opština Kosovska Kamenica, na Kosovu i Metohiji, sa velikim ushićenjem dočekala je useljenje u svoj novi dom!

RepublikaFoto: youtube.com/Srbi za Srbe
Porodica Tasić u novoj kući

Zahvaljujući onlajn donatorskoj večeri koja je održana početkom septembra, u organizaciji proslavljenog košarkaša Marka Kešelja i Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, sredstva koja su tom prilikom prikupljena, bila su dovoljna da se Tasićima izgradi i potpuno opremi nova kuća.

Teška vremena rađaju heroje, teška vremena rađaju velika dela. Uspeli smo u ovim izazovnim vremenima da organizujemo drugo donatorsko veče po redu, da ono preraste u tradiciju.

- Zahvaljujem se svim donatorima i ljudima dobre volje koji su nam pomogli da i ova naša akcija bude uspešna, da porodica Tasić dobije krov nad glavom i priliku da njihova deca odrastaju u humanim uslovima - rekao je Marko Kešelj.

Porodici Tasić kuća je izgrađena nedaleko od srednjevekovnog manastira Ubožac, u mestu Gornje Močare u opštini Kosovska Kamenica. Pored majke Dragane i oca Dragana porodicu čini i njihovo petoro princeza – Bojana (12), Anđela (9), Tamara (7), Milica (5) i Jovana (8 meseci).

Žive od poljoprivrede, socijalne pomoći i dečijih dodataka. Kako su nam rekli, nova kuća im je najveći podsticaj da nastave život na svom vekovnom ognjištu.

- Zahvaljujem se svim donatorima što su nam omogućili da se danas uselimo u novi dom. Mi smo složna porodica i ovo je veliki korak napred za sve nas. Devojčice su presrećne - skromnim glasom, vidno ubzbuđen rekao je otac Dragan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading