SRPSKE PORODICE SA KIM dobijaju krov nad glavom!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.01.2018

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanije "Energoprojekt" i "Napred razvoj" obavezale su se, povodom razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Lapljem selu sa Srbima, od kojih mnogi nemaju pristojne uslove za život, da će izgraditi tri kuće za ugrožene porodice južno od Ibra.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić na Kosovu

Srpski građevinski giganti će, kako nam je potvrđeno u ovim kompanijama, izgraditi tri porodične kuće, pre svega za višečlana domaćinstva, porodice sa više dece, koje nemaju "krov nad glavom". 

Kako nam je rečeno u ovim preduzećima, nakon što u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i loklanim samoupravama na KiM, dobiju informaciju o najugroženijim srpskim porodicama kojima je neophodan novi dom, spremni su da im izgrade kuće u roku od dva do tri meseca.

Nakon pribavljanja svih neophodnih dozvola za gradnju od tamošnjih vlasti, srpski građevinci će, kažu u ovim preduzećima, prionuti na posao. 

Za sada, ovo su prva srpska preduzeća koja su se "zvanično" odazvala inicijativi predsednika Vučića o neophodnosti jačeg investiranja u južnu srpsku pokrajinu kako bi se obezbedio opstanak Srba na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Cudna suma

22.01.2018 13:52

dobar primer koji bi trebalo da slede i ostale kompanije u srbiji.

Arditi

22.01.2018 14:26

Svaka cast na ovoj akciji. Srbija ne zaboravlja svoje na KiM!

mario

22.01.2018 14:43

Vidi se da srbe nije zaboravila ova vlast i to je za postovanje.

Petar986

22.01.2018 16:23

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic brine za svoj narod. Ovo je samo dokaz koliko je on zaista veliki predsednik!