LIDER DSS PROTIV ČOMIĆKINOG ZAKONA: Jovanović za Srpski telegraf o predizbornoj kampanji, obaveznom služenju vojske, istopolnim brakovima...

Autor:

Vesti

11.12.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik DSS Miloš Jovanović prvi je istakao da se sprema za kandidaturu za predsednika države i u razgovoru za Srpski telegraf objašnjava zašto su ti izbori značajni, što se zalaže za povratak vojnog roka, protivi homoseksualnim brakovima...

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Miloš Jovanović

Već se spremate za predsedničke izbore 2022, kada će biti i parlamentarni. Zašto su ti izbori važni?

- Predsednički izbori pružaju priliku da se pred Srbiju iznese ozbiljan program i vizija zemlje. Pružaju priliku da se izdignemo iz ovog politikantskog blata u koje smo pretvorli političku scenu. Zbog toga su važni i zbog toga se za njih spremamo.

Protiv ste predloga da opozicija ima jednog kandidata? Je li uopšte realno da se saglasite vi, Đilas, Jeremić, Tadić...

- Nisam nužno protiv toga da opozicija ima jednog kandidata, ali mi se to ne čini kao realna opcija, prvenstveno zbog krupnih političkih razlika koje postoje unutar opozicije o važnim nacionalnim i spoljnopolitičkim pitanjima. U tom smislu, nije sigurno ni da bi jedan zajednički kandidat zaista predstavljao poželjno rešenje.

Na proteklim izborima DSS je izašao na izbore u pokretu Metla. Niste ušli u parlament. Sad radite na formiranju udruženja građana Nacija i demokratija. Zašto? Ko će biti članovi?

- Predsednički izbori su specifični i potrebna je jedna struktura koja može biti centar šireg okupljanja i podrške predsedničkoj kandidaturi. Upravo je to uloga Nacije i demokratije.

Zaštita od korone koliko god može

Na koji način se vi borite protiv korone? Polemike se vode i oko vakcina. Kakav je vaš stav, da li ćete je primiti?

- Štitimo se u porodici koliko možemo. Kao i svi, nosimo maske i dezinfikujemo ruke. Ali ne možemo u potpunosti da prestanemo da živimo. A za vakcinu ćemo videti kada dođe.

Da li je izvesna koalicija i sa POKS, već ste razgovarali?

- Pitanje koalicija u ovom trenutku za nas uopšte nije na dnevnom redu.

Zašto se zalažete za vraćanje vojnog roka?

- Zato što je nužno da ojačamo naše odbrambene kapacitete jer samo snažna vojska može istovremeno da osigura mir i zaštitu naših nacionalnih interesa.

Ne podržavate Zakon o istopolnim zajednicama, koji je najavila ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić?

- Naravno da ne podržavam jer, ako se napravi zasebna pravna kategorija za homoseksualne parove, ta priča će se neminovno završiti prvo sa istopolnim brakovima, a potom i sa pravom na usvajanje dece za homoseksualne parove, čemu se apsolutno protivim. Ono što je mislim moguće i svakako potrebno jeste da se nađe rešenje za neke praktične probleme s kojima se u svakodnevnom životu suočavaju homoseksualni parovi, bez stvaranja zasebne pravne kategorije koja se na njih odnosi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading