Milisavljević: Zdravstvo na ivici, uključiti stomatologe i privatni sektor

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.11.2020

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procene su da će treći talas epidemije korona virusa u Srbiji dostići pik u narednih nekoliko dana i da će trajati oko dve nedelje, kaže koordinator Ministarstva zdravlja za kovid Slobodan Milisavljević i napominje da je u zdravstvenom sistemu veliki broj zaraženih, te da je uključivanje stomatologa i lekara iz privatnog sektora jedan od načina da se prevaziđe taj problem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Milisavljević je ukazao da epidemija kovid-19 u našoj zemlji traje duže od osam meseci i da je veliki broj zaraženih lekara, medicinskih sestara i tehničara, kao i nemedicinskih radnika što, naglasio je, nameće pitanje kako rešiti problem nedostatka osoblja.

"Jedan od načina je da se uključe i stomatolozi i lekari iz privatnog sektora. U kontaktu sam i sa našim lekarima u inostranstvu koji su spremni da napuste posao i da se vrate da pomognu zdravstvenom sistemu", rekao je Milisavljević za TV Pink.


Naveo je da je u trećem talasu veći broj pacijenata sa umereno teškom i teškom kliničkom slikom.

"Veliki broj pacijenata na nogama dođe u bolnicu, a posle dan-dva njihovo stanje se pogorša, čak i kada se jave na vreme'', rekao je Milisavljević.

Naglasio je da je vakcina jedini lek za zaustavljanje epidemije, a da su do pojave proverene vakcine epidemiološke mere jedini način da se infekcija kovid-19 smiri.

 

 







 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading