"Dok srpsku decu na kosovu tuku, Beograd ponovo dozvoljava bruku": "Zavetnici" protestuju ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.10.2020

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa od oko 50 simpatizera i članova stranke "Zavetnici" stigla je na raskrsnicu Birčaninove i Kralja Milutina, na 100-ak metara udaljenosti od Centra za kulturnu dekontaminaciju gde će uskoro početi festival "Mirdita, dobar dan".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Predsednica Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski izjavila je da je taj festival politička provokacija, kao i da će se stranka zalagati da se sličan festival sledeće godine održi u Draču.

- Srpska etnička grupa na KiM je najugroženija u Evropi i najmanji procenat naseljavanja stanovništva na jednu teritoriju je upravo procenat poovratka srpskog naroda na KiM - rekla je ona.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

Kako javlja reporter Tanjuga, Zavetnicima se pridružila i grupa od nekolio desetina mladih ljudi koji nose transparent "Dok srpsku decu na kosovu tuku, Beograd ponovo dozvoljava bruku".

Kordon policije stoji ispred za sada mirnih demonstracija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

22.10.2020 21:11

Dok srpsku decu na kosovu tuku, Beograd ponovo dozvoljava bruku.