Završena sednica Kriznog štaba: Nema novih mera, ali će se rigorozno primenjivati postojeće

Autor:

Vesti

22.10.2020

08:21 >> 08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa održali su jutros vanrednu sednicu na kojoj nisu donešene nove mere, ali će se u budućnosti insistirati na rigoroznijem poštoavnju postojećih mera zaštite, uključujući i kažnjavanje.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Sednica kriznog štaba

Krizni štab se sastao zbog naglog rasta broja zaraženih u našoj zemlji. Juče je oboren i crni rekord kada je registrovano više od 500 pozitivnih na koronavirus.

Doktor Srđa Janković se obratio medijima nakon sednice i naveo da neće biti uvođenje novih mera, već je cilj da se pooštri kontrola mera koje su već na snazi.

RepublikaFoto: Tanjug/N. ANĐIĆ
Srđa Janković

- Nismo pooštravali postojeće mere nego je naglasak na tome da se mere koje su na snazi sprovedu oštrije. Da ne gledamo više kršenje mera i da sprečimo da se situacija dalje pogoršava - rekao je Janković.

Na pitanje novinara o tome da li će biti uveden PCR test na ulasku u našu zemlju, Janković je rekao da za tim trenutno nema potrebe.

 

 

 

- Za sada ne uvodimo ovu meru, to nije isključeno u budućnosti. Za sada je naglasak na tome da ovo što imamo sprovede rigorozno i dosledno i da svi solidarno i dosledno. Naravno, radimo i na pravnom okviru, da bude moguće i sankcionisati one koji mere krše. Apelujem na sve da više ne gledamo one slike okupljanja građanja bez poštovanja preventivnih mera - rekao je Janković.

Eventualni prelezak dece na sistem onlajn nastave se odlaže.

- Za sada za tim nema potrebe - kratko je prokomentarisao Janković.

Na kraju svog obraćanja novinarima Janković je rekao da je zabrinut zbog stanja epidemiološke situacije u Srbiji, ali i dodao da još uvek mnogo toga može da se uradi što zavisi od ponašanja svih nas.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading