Oglasio se Janković neposredno pred početak sastanka Kriznog štaba: Da li će se uvesti ograničenje kretanja?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.10.2020

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imunolog, član Kriznog štaba Srđa Janković potvrdio je da će danas biti održana sednica Kriznog štaba.

RepublikaFoto: Tanjug/ N. ANĐIĆ
Srđa Janković

On je naveo da se prati epidemiološka situacija u zemlji i da će se u skladu sa tim dalje reagovati, ali da se mere poput ograničenja kretanja sada ne razmatraju.

Janković je rekao da je jedna od mogućnosti da se uvede obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, ali i istakao da će se više o tome znati nakon današnjeg sastanka Kriznog štaba.

 

- U ovom trenutku još nisu konkretne dodatne mere u razmatranju, ali mere će pratiti situaciju. Jedna od mogućnosti je da se uvede negativan PCR test za ulazak u Srbiju, ali koliko je realna, ne mogu da kažem pre sastanka - rekao je Janković.

Podsetimo, Srbija je juče upisala crni korona rekord - 512 zaraženih, što je najveći broj zaraženih za 24 sata od početka epidemije i premašena je dosadašnja brojka od 26. jula, kada je bilo registrovano 467 novih slučajeva, a gotovo ih je 200 više nego dan ranije, kada je bilo 326.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 7.425 osoba, a preminula je jedna osoba. Na respiratoru je 27 pacijenata, a u bolnici njih 490. Od početka epidemije imamo 781 žrtvu. Međutim, ono što najviše zabrinjava jeste broj novozaraženih - 512, od čega je čak 240 iz Beograda. Poređenja radi, u prvom talasu najveći broj novozaraženih zabeležen je 16. aprila - 445, a u drugom 26. jula, kada je bilo 467 novih slučajeva za 24 sata.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading