SIMBOLIČAN POKLON PRED SEDNICU PREDSEDNIŠTVA SNS: Naprednjaci doneli DRVENI KOŠ za Vučića

Autor:

Vesti

06.10.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) održalo je juče jednu od najvažnijih sednica u poslednjih nekoliko godina, na kojoj se raspravljalo o budućoj vladi. U sedište stranke na Novom Beogradu redom su već od 16 časova pristizali poslanici, ministri i ostali funkcioneri, a desetak minuta posle pet pojavio se i Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: eStock
Aleksandar Vučić

U međuvremenu, na bočni ulaz uneta je drvena konstrukcija koša, na kojoj je ispisano "Vučić", očigledno kao poklon stranačkog rukovodstva šefu partije. Povoda, kako su nam rekli ima nekoliko. Predsednik je pre nekoliko dana započeo studije na visokoj sportskoj školi strukovnih studija, a poklonom mu je upućena i simbolična poruka da, kao selektor, sastavi najbolji tim za Nemanjinu 11.

Dolazeći u sedište SNS, Vučić je samo mahnuo mnogobrojnim novinarima, ne želeći da daje izjave. Kako je ranije bilo najavljeno, on je planirao da se u 20 časova obrati i saopšti ime mandatara. Kao i Vučić, i drugi stranački funkcioneri bez reči su prošli pored medijskih ekipa.

Brnabićeva važila za favorita br. 1

Od završetka izbora na kojima je SNS ostvarila ubedljivu pobedu krenule su spekulacije o novom (ili novom-starom) premijeru.

RepublikaFoto: eStock
Ana Brnabić

U početku, kao najozbiljniji kandidati pominjali su se aktuelna premijerka Ana Brnabić, ministar poljoprivrede i nosilac liste na izborima Branislav Nedimović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Kasnije, u prvi plan je iskočila Ana Brnabić i ona je ostala da slovi za najvećeg favorita.

Sednica Predsedništva bila je zatvorena za javnost za razliku od nekih prethodnih slučajeva kada su novinari mogli da prisustvuju uvodnom izlaganju Aleksandra Vučića.

RepublikaFoto: eStock
Zlatibor Lončar

Vučić je u intervjuu za austrijske medije tokom vikenda rekao da će preporučiti značajnije promene u Vladi nego što se očekuje. Tada je rekao i da formiranje Vlade nije lako jer, kaže, i u njegovoj stranci postoje osobe koje misle da imaju zakupljenu ministarsku fotelju.

U to veruju, primetio je Vučić, i druge stranke, iako SNS ima jasnu većinu u Skupštini.

RepublikaFoto: eStock
Nebojša Stefanović

- Bilo je mnogo korupcije i mnogi su loše radili ili uopšte nisu radili. Zbog toga ću preporučiti značajnije promene nego što se očekuje, a to će se moći videti narednih dana - rekao je Vučić.

Izboru Vlade prethodiće svakako izbor skupštinskog rukovodstva, što se očekuje ove sedmice, a time se stiču uslovi i da se izabere kabinet novog premijera, što će se, najverovatnije, dogoditi iduće sedmice, čime će biti zaokružen izborni proces, započet 21. juna, kada je, na parlamentarnim izborima, SNS osvojila više nego ubedljivu većinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading