GORAN VESIĆ NAJAVLJUJE ZA SRPSKI TELEGRAF NOVU AKCIJU: Krstiću zatvaramo još jednu deponiju!

Autor:

Vesti

28.09.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažni humanitarac, vlasnik "Elita gradnje" Vojkan Krstić sateran je u ćošak. Nakon pokretanja opsežne istrage i saslušanja u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Palati pravde u Beogradu kralj beogradskih deponija sakrio se u mišju rupu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/facebook.com/Vojkan Krstić
Vojkan Krstić

Istovremeno, još jedan udarac za Krstića, zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će biti zatvorena divlja deponija u Kumodražu, kao i sve druge slične lokacije na kojima je istovarivan otpad, uz plaćanje naknade šefu "Elita gradnje".

Kako su za Srpski telegraf ispričali stanovnici Đurđevdanske ulice u Kumodražu, čije bašte direktno gledaju na jednu od mnogih Krstićevih deponija u Beogradu, on je, očigledno u strahu od istrage, smanjio broj istovara i sada se kamioni na deponiji pojavljuju uglavnom noću, kada mogu neopaženo da priđu.

Deponija se, inače, sa prvobitnih 15 ari proširila na čak 2,5 hektara. Sada je delimično obrasla travom.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Novica Janjić

- Red bi bio da se ova deponija konačno zatvori posle šest godina, koliko muku mučimo zbog Krstićevog đubreta. Sada, mahom noću, dolaze po dva-tri kamiona, ranije ih je bilo znatno više - ispričao nam je juče Novica Janjić.

Da je Krstićevoj deponiji odzvonilo, potvrđuje Goran Vesić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

- Planiramo zatvaranje svake divlje deponije u Beogradu. To što Krstić i njemu slični rade s otvaranjem divljih deponija širom Beograda jeste zločin prema našem gradu. To nije normalno. Da bi on zarađivao, protiv čega nemam ništa ako to radi legalno, uništava grad. Zakon jasno kaže gde se ostavlja građevinski otpad, to je deponija u Vinči - rekao je Vesić.

Naš sagovornik je istakao da je već podneto više krivičnih prijava protiv vlasnika divljih deponija.

Hronologija

* 8. avgust 2019. Srpski telegraf razotkrio Vojkana Krstića, koji je godinama ucenjivao građevinare da šut odvoze na njegove divlje deponije i to im naplaćivao od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu

* 12. avgust 2019. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izdao nalog za zatvaranje Krstićeve deponije na Čukaričkoj padini, gde je zemlju dnevno istovaralo i po 150 kamiona

* 17. avgust 2019. Podneta krivična prijava, tužilaštvo odmah formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza

* 15. decembar 2019. Počelo saslušanje svedoka u aferi divlje deponije

* 6. jul 2020. Krstić, posle više izbegavanja, u svojstvu osumnjičenog konačno saslušan u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu

* 24. septembar 2020. Krstića naša ekipa slikala kako krišom dolazi na deponiju na Čukaričkoj padini, gde je bilo zakazano veštačenje u postupku koji se vodi protiv njega

- Ali najvažnije je da smo pripremili izmene republičkih propisa kojima će se precizirati da investitor ne može da dobije upotrebnu dozvolu ako ne priloži dokaze o kretanju građevinskog otpada, odnosno potvrdu da je otpad odnet na deponiju Vinča. Kada to bude usvojeno, neće biti nijedne divlje deponije građevinskog otpada u gradu - kazao je Vesić.

Krstićev odgovor: Pričam samo na sudu

Krstić je mesecima izbegavao odgovore na sva naša pitanja vezana za njegov prljavi biznis sa divljim deponijama. Na naša pitanja vezana za smetlište u Kumodražu kratko je odgovorio da po savetu advokata neće da govori za medije.

- Ovim putem vas obaveštavam da ću po savetu advokata svoj stav u vezi sa vama i vašim listom izneti isključivo na sudu. Kao što ste upoznati, sudski spor je u toku, tužio sam vaš list za svaki tekst. Zamolio bih vas da me više ne uznemiravate - bilo je sve što je poručio Krstić.

Podsećamo, Krstić je u Kumodraž od 2014. dovozio građevinski otpad i tu je doneta zemlja tokom gradnje naselja Stepa Stepanović. Zbog ogromnih kamiona koji su tutnjali žiteljima Đurđevdanske ulice, počele su da pucaju kuće, a kad su se pobunili, kako su nam rekli, Krstić je pretio da će im zapaliti domove, a njih pobiti.

- Govorio je da kopamo sebi grobove, da ne znamo s kim se kačimo. Tada sam mu rekla da se ja ne svađam, već branim kućni prag jer drugu kuću nemam. Nismo mogli da živimo od buke, smrada i prašine - priča nam Jadranka Janjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Pravda

28.09.2020 12:10

Policija i nadlezno tuzilastvo bi trebalo odmah da izdaju nalog za hapsenje Vojkana Krstica i njegovog organizovanog kriminala i pretnji epskih razmera.

Vesna

28.09.2020 15:39

da preti, bije, samara, gazi dzipovima, ucenjuje, reketira, puca rafalno u skolskom dvoristu, truje belim nasu decu u fast foodu preko puta skole .... sta jos treba da bi nadlezni organi reagovali...

Sluzba

28.09.2020 18:49

Bilo bi lepo da novinari odu do ps vozdavac, stanicu i da ukoliko je moguce dobiju i objave nekoliko stotina prijava gradjana i sluzbenih beleski a kojima je ovaj kriminalac pretio.

Stepa

28.09.2020 21:16

Zamislite, osudjivani kriminalac i narko diler tuzi navinare zato sto pisu istinu i sto su stali na stranu narada. Svaka cast ekipi s.t. sto imaju hrabrosti i casti da upoznaju siru javnost o raznerama organizovanog kriminala Vojkana Krstica.