SRPSKI TELEGRAF NA DEPONIJI VLASNIKA "ELITA GRADNJE": Krstić se krio u žbunju!

Autor:

Vesti

25.09.2020

04:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Srpskog telegrafa se uputila na divlju deponiju koja se nalazi na Čukaričkoj padini, a samo je jedna od brojnih deponija na različitim posedima koje je neovlašćeno zauzeo lažni humanitarac Vojkan Krstić. Umesto najavljenih veštaka i predstavnika tužilaštva, na pomenutom posedu zatekli smo nikog drugog do vlasnika "Elita gradnje"!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Krstić je sa još jednim muškarcem obilazio i fotografisao deponiju, koja je sada već obrasla u šipražje, a onda su nakon izvesnog vremena nekim sporednim putem napustili posed na Čukaričkoj padini. Da podsetimo, grad Beograd je i fizički zatvorio ulaz na ovu divlju deponiju u avgustu 2019. godine, kada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić izdao nalog za to i izjavio da je korišćenje parcele na takav način krivično delo.

- Građani su mi prijavili divlju deponiju građevinskog otpada u Beogradu koja se nalazi na Čukaričkoj padini preko puta FMP. U pitanju je gradska parcela na koju dnevno zemlju istovari i do 150 kamiona, a sve u organizaciji građevinske mafije - napisao je tada Vesić na svom Fejsbuk profilu.

NAŠI REPORTERI ULOVILI VOJKANA KRSTIĆA KAKO SE ŠUNJA PO ŠIPRAŽJU

 

Krstić se sumnjiči da je neovlašćeno zauzeo tuđu imovinu, odnosno državno zemljište, na kojem je pravio divlje deponije, preko kojih je zgrnuo ogroman novac. Kralj divljih deponija je dva puta izbegao saslušanje u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, što mu nije išlo naruku, budući da je glavni osumnjičeni u aferi "deponija".

RepublikaFoto: youtube.com/NOVAK KNEŽIĆ
Vojkan Krstić

Prvo ročište je bilo zakazano za 27. maj, u Palati pravde, a ovaj biznismen je tada svoj nedolazak pravdao time što ima poslovne obaveze, dok je drugo saslušanje izbegao 22. juna, kada je dostavio papire iz bolnice "Dragiša Mišović", kao dokaz da je bolestan.

Bogatstvo sa deponije

- Na desetine ilegalnih deponija u Beogradu

- 150 kamiona dnevno istovarivalo otpad

- 1.500 dinara naplaćivano po kamionu

- 4,5 miliona dinara bila dnevna zarada

- 1,6 milijardi dinara zarada godišnje

Nezakonito poslovanje Krstića, koji je van zakona eksploatisao državno zemljište, razotkriveno je zahvaljujući pisanju Srpskog telegrafa. Zbog toga je 12. avgusta 2019. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, izdao nalog da se zatvori deponija na Čukarici. Samo pet dana kasnije je Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo prijavu zbog divlje deponije na Čukarici, a tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Tuzilac

26.09.2020 20:20

po ovo nema nigde na planeti, kriminalac ko narodni heroj na divljoj deponiji koju je napravio usred beograda...

Odgovori 11 0
Kumodraz

10.11.2020 17:06

u Kumodrazu je taj olos kriminalni glavni narkodiler. Djubre mafijasko truje nasu decu u fast foodu preko puta skole. Nadlezni sta vise cekate....

Odgovori 10 0
konobar

10.11.2020 22:35

Nema rdje dok iz bosne ne dodje, tako i ovaj konobar savic, vec bivsi funkcioner op. Vozd. Doktorirao covek kriminal na divljim deponijama...

Odgovori 10 0
Aps

09.01.2021 02:54

Kad ce biti pohapsena organizovana kriminalna grupa vojkana krstica!!!