DOSTA VRDANJA: Tužilaštvo pročitalo Krstića, u julu mora na sud!

Autor:

Vesti

24.06.2020

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik "Elita gradnje" Vojkan Krstić, po svemu sudeći, moraće da se pojavi na saslušanju 6. jula u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u beogradskoj Palati pravde. Njemu ponestaju izgovori, a njegovo ponašanje više neće tolerisati u tužilaštvu. Odgovarajući na pitanja Srpskog telegrafa, u tužilaštvu su rekli da Krstić više neće moći da se izvlači na zdravstvene probleme.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic
Vojkan Krstić

- U slučaju novog pozivanja na zdravstvene razloge na novozakazanom saslušanju, koje je zakazano za 6. 7. 2020, biće obavljeno veštačenje zdravlja osumnjičenog, a kako bi se sprečilo eventualno odlaganje saslušanja, poručili su iz tužilaštva u odgovorima poslatim našoj redakciji.

Podsećamo, vlasnik "Elita gradnje" već dva puta uspeo je da se izvuče i izbegne pojavljivanje pred tužiocem. Prvi put, 27. maja, vadio se na angažovanje u Spasilačkom centru Srbije, dok se u ponedeljak 22. juna nije pojavio pred tužiocem iz zdravstvenih razloga, a tužilaštvu je dostavio uverenje iz KBC "Dragiša Mišović" da mu nije dobro.

Krstiću se na teret stavlja da je neovlašćeno i van zakona uzurpirao državno zemljište na kom je pravio divlje deponije i na taj način zgrnuo milione. Po nalogu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, 12. avgusta. 2019. zatvorena je ogromna divlja deponija na Čukaričkoj padini. Pet dana kasnije, Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo je krivičnu prijavu, a tužilaštvo formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza.

Klupko je počelo da se odmotava kada je naš list objavio priče vlasnika građevinskih firmi, koji su optužili Krstića da ih je ucenjivao da šut i zemlju sa gradilišta odvoze na njegove deponije, za šta im je naplaćivao između 1. 200 i 1.700 dinara po kamionu. Prema svedočenju stanovnika Đurđevdanske ulice, samo na deponiji u Kumodražu dnevno je dolazilo i više od 300 kamiona sa šutom. Kada su se pobunili protiv Krstića, on im je zapretio da će ih pobiti i zapaliti im kuće. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Voja

24.06.2020 09:27

Za tog zlotvora malo je i deset godina robije

Kumodrazanin

24.06.2020 10:17

A zasto tuzilastvo lepo u saradnji sa sudom ne izda nalog za njegovo hapsenje? Gospodin ugledni biznismen ima nekoliko teskih krivicnih dela...

Edis

19.07.2020 21:45

Vrda jos, al nece jos dugo...

Pravda

19.07.2020 22:37

necemo dozvoliti da se ovaj kriminalni olos izvuce nekaznjeno