VOJKAN KRSTIĆ BEŽI OD TUŽIOCA: Vlasnik "Elita gradnje" izbegava odlazak u Palatu pravde

Autor:

Vesti

28.05.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik kompanije "Elita gradnja" Vojkan Krstić nije se pojavio juče na saslušanju u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Palati pravde, a kao opravdanje za nedolazak na sud naveo je poslovne obaveze.

RepublikaFoto: facebook.com/Vojkan Krstic
Vojkan Krstić

Krstićev izgovor za beg od suočavanja sa tužiocem pravi je apsurd s obzirom na to da je glavni osumnjičeni u aferi koja se tiče njegovog poslovanja. Naime, Krstić se sumnjiči da je neovlašćeno zauzeo tuđu imovinu, odnosno državno zemljište, na kojem je pravio divlje deponije i preko kojih je zgrnuo ogroman novac.

Ipak, izgovor Krstiću nije bio mnogo od koristi jer je tužilaštvo odmah odredilo novi datum, i to 22. jun, kada je će vlasnik "Elit gradnje" morati da se pojavi u Palati pravde i objasni tužiocu sve nejasnoće vezane za njegovo poslovanje.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je 12. avgusta prošle godine izdao nalog da se zatvori deponija na Čukarici posle nekoliko tekstova Srpskog telegrafa u kojima smo razotkrili da Krstić protivno zakonu eksploatiše državno zemljište. Samo pet dana kasnije je Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo prijavu zbog divlje deponije na Čukarici, a tužilaštvo je formiralo predmet i naložilo prikupljanje svih potrebnih dokaza.

Kazna šest godina zatvora

Ukoliko se Krstiću dokaze krivično delo neovlašćenog zauzimanja tuđeg poseda, gde je izgradio deponiju, ne gine mu odlazak iza rešetaka. Prema Krivičnom zakonu Republike Srbije, za ovo delo zaprećena je kazna do šest godina zatvora. Osim robije, moraće i da nadoknadi višemilionsku štetu koju je zbog njegovog prljavog biznisa pretrpeo grad Beograd.

Krstić je glavni osumnjičeni, koji se tereti da je godinama nasipao građevinski otpad na više ilegalnih deponija u gradu. Klupko njegove prljave rabote u kojoj godišnje obrne na desetine miliona evra počelo je da se odmotava nakon što je naš list objavio priče nekoliko vlasnika građevinskih firmi koji su ga optužili da ih je ucenjivao i tražio od njih da sav otpad sa gradilišta odvoze isključivo na njegove divlje deponije, za šta im je naplaćivao od 1.200 do 1.700 dinara po kamionu.

Zbog njegovog prljavog biznisa pobunili su se stanovnici Đurđevdanske ulice u Kumodražu, kojima je Krstić pod prozorima napravio divlju deponiju. Iako su u pitanju mahom penzioneri, to nije omelo Krstića da im je pretio da će ih pobiti i zapaliti im kuće.

Iako sebe voli da predstavlja kao humanitarca, on je vlasnik je i paravojne formacije Spasilački centar, koja je smeštena na manje od kilometar od kuće predsednika Aleksandra Vučića. Krstić je umešan je i mnoge mutne poslove, a Radovan Vojnić optužio ga je da je upleten u lanac prostitucije i da je podvodio njegovu suprugu Aleksandru.

Bogatstvo sa deponije

* Desetine ilegalnih deponija ima u Beogradu

* 150 kamiona dnevno istovari otpad

* 1.500 dinara naplati po kamionu

* 4,5 miliona dinara je dnevna zarada

* 135 miliona dinara je Krstićeva mesečna zarada

* 1,6 milijardi dinara zaradi godišnje na biznisu sa deponijama

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
zdjurdjevic

28.05.2020 06:03

Nema od toga ništa, on ima zaštitu čim sa ovakvim obrazloženjem nije pojavio na sudu.

Odgovori 14 0
Đole

28.05.2020 12:47

@zdjurdjevic - Policija da ga privede na sudjenje.

Odgovori 12 0
Pravda

28.05.2020 15:45

Sve u vezi mafijasa Vojkana Krstica pomno pratimo kao i sve korumpirane opstinare koji su uzimali ogromne svote novca tj mito....

Odgovori 14 0
Stepa

28.05.2020 16:11

Tek ce da usledi nekoliko krivicnih prijava od strane mestana Kumodraza protiv ovog kriminalca Krstica

Odgovori 13 0