NOVI LIDER POSLE TRKE NA "KATALUNJI": Francuz trijumfovao u Barseloni, Doviciozo pao sa prvog na četvrto mesto na tabeli

Autor:

Sport

27.09.2020

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna trka za Veliku nagradu Španije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fabio Kvartararo

Francuski motociklista Fabio Kvartararo slavio je na trci za Veliku nagradu Španije, koju je završio s vremenom 40:33.176 minuta, pa je tako preuzeo prvo mesto i u generalnom plasmanu.

Manje od sekunde zaostatka za Kvartararom imao je Đoan Mir koji je prošao drugi kroz cilj, a treće mesto i najniži stepenik na podijumu je zauzeo Aleks Rins.

Četvrto mesto je pripalo Franku Morbideliju koji tako nije na najbolji način iskoristio pol poziciju, dok je peti bio Džek Miler.

Prvih deset su kompletirali Frančesko Banjaja, Takaaki Nakagami, Danilo Petrući, Maverik Vinjales i Kal Kračlou.

Osim njih, bodove su još osvojili Bred Binder, Aleš Espargaro, Aleks Markez, Iker Lekuona i Tito Rabat.

Što se tiče Andree Dovicioza, on je vodeće mesto u generalnom plasmanu izgubio jer je trku završio u prvom krugu.

Sada, Kvartararo vodi na tabeli sa 108 bodova, a okruglo 100 je osvojio Đoan Mir. Treći u generalnom plasmanu je Maverik Vinjales sa 90 poena, dok je dosadašnji lider Andrea Doviciozo pao na četvrto mesto pošto je ostao na 84 boda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading