(VIDEO) Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio iz Brisela: Čim sastavimo novu vladu, izaći ćemo pred narod i reći o čemu je reč

Autor:

Vesti

07.09.2020

12:13 >> 12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije danas boravi u Briselu gde učestvuje na novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Aleksandar Vučić

Kako je ranije najavljeno na današnjoj, trećoj po redu, rundi obnovljenog dijaloga na visokom nivou, lideri bi trebalo da potvrde finalizaciju dogovora oko pitanja nestalih, raseljenih i ekonomskih odnosa i otvore nove teme koje obuhvataju Zajednicu srpskih opština, međusobna finansijska potraživanja i imoviska pitanja.

 

Podsetimo, predsednik Vučić se danas sastao na radnom doručku sa Oliverom Varheijem.

- Nisam nezadovoljan ovim danas, očekujem da se razgovara o ekonomskom oporavku Zapadnog Blakana. Svaka vrsta pomoći će doprineti Srbiji - rekao je.

- Čekamo da se u naradnih mesec dana vidimo koliko će novca biti dato i na koliko infrastrukturnim planova možemo da računamo - dodao je on.

- Mi o svim važnim temama razgovaramo sa EU, mi smo razgovarali o protoku robe, kapitala i usluga, o raseljenim licima i nestalim licima, to su nam tri najvažnije teme, a to su suštinska pitanja za našu zemlju - rekao je predsednik.

- Ti razgovori za nas nisu nikada laki i jednostavni. Mi ćemo da čim se formira nova vlada, da idemo pred Narodnu Skupštinu sa temom KiM - rekao je predsednik Vučić ističući da su tri teme o kojima se razogvara i o tome su se usaglasili. Kaže da nije nezadovaljan današnjim sastancima.

- Čim bude formirana nova vlada izaćićemo pred Skupština i reći o čemu je reč u razgovorima o KiM - rekao je predsednik Vučić.

- Ne preskačem nikoga, svi su važni. Moramo da znamo gde se nalaze, pa da pokušamo da ih sahranimo. Kada traže pravdu za svoje, zaborave Goraždevac i još neke slučajeve. Moramo da gradimo poverenje za budućnost, a ne da se doživljavamo kao neprijatelji - dodao je.

- Prištinska strana će doneti Zakon o interno raseljenim lica. Očekujemo pomak u smislu naše borbe. Onome ko želi da doćeka starost na svom ognjištu, imaće priliku - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
lak

07.09.2020 13:00

Narod ce biti blagovremeno obavesten o cemu se radi.

Tisa

07.09.2020 13:26

Predsednik Vucic nema sta da sakriva, sa svime smo upoznati.

Dara

07.09.2020 13:27

Predsednik Vucic je uvek iskreno sve govorio, i nikada nista nije sakrivao.

Stanko

07.09.2020 15:08

Ako ćemo da budemo realni u Srbiji se gradi na sve strane i to je za svaku pohvalu.