Grci rekli "OHI" Srbima! Ništa od ulaska u ovu zemlju, evo do kada je produžena zabrana!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.08.2020

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grci su opet rekli "ohi", odnosno "ne" srpskim turistima i tako produžili zabranu ulaska u njihovu zemlju sve do 31. avgusta.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Grčka je produžila zabranu  na osnovu odluke ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova, navodi MIA pozivajući se na Službeni list Grčke.

U grčkom Ministarstvu spoljnih poslova su rekli da nemaju informacije o novoj meri produženja zabrane za državljane Srbije, da ne isključuju tu opciju, ali da je zvanično i dalje na snazi prethodno rešenje koje se okončava 14. avgusta.

Prethodna odluka je na snazi do 14. avgusta, a nova predstavlja nastavak iste mere i stupa na snagu u subotu.

 

Mera predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku svim državljanima trećih zemalja na svim graničnim prelazima Grčke, odnosno drumskim, aerodromskim, morskim i železničkim zbog preventivnih razloga zaštite zdravlja od dodatno širenje virusa korona na grčku teritoriju.

Zabrana ne važi za države članice EU i Šengen zone, kao i za državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japan, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis, Urugvaj i Ujedinjene Arapske Emirate.

Kako navodi MIA, odluka je već objavljena u Službenom listu Grčke i važi od 15. do 31. avgusta 2020.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading