Srbima i dalje zatvorena vrata Crne Gore: Komšijama propala sezona, posete niže za 63 odsto!

Autor: cdm.me, Republika

Razonoda

04.08.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za prvih pet meseci tekuće godine u Podgorici je boravilo 21.168 turista, što je 63 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Ostvareno je ukupno 40.102 noćenja ili 59 odsto manje u odnosu na uporedni period, rekla je za crnogorske medije Ana Jovanović iz Turističke organizacije Podgorice. Prethodne četiri godine u glavnom gradu Crne Gore bile su rekordne po svim turističkim pokazateljima, a razlog za ovogodišnji pad turističkih bilansa je koronavirus.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Zbog epidemiološke situacije otkazane su brojne manifestacije, pa Turistička organizacija ovaj period koristi da promoviše destinaciju putem onlajn kanala komunikacije.


Podsetivši da je turizam jedna od najpogođenijih privrednih grana u svetu u toku pandemije virusa kovid-19, predstavnica Turističke organizacije Podgorice (TOP) navodi da su takve posledice evidentne kako u Crnoj Gori, tako i u njihovom glavnom gradu.

"Višemesečno zatvaranje granica, nemogućnost, a zatim i strah od putovanja, doveli su do negativnih rezultata kad je u pitanju turistička sezona. Evidentan negativan trend poseta i noćenja u ovoj godini, doveo je do izostanka prihoda, u jednom periodu, što je u mnogome izmenilo naše planove i predviđanja, naročito imajući u vidu činjenicu da su prethodne četiri godine u glavnom gradu bile rekordne po svim turističkim pokazateljima", poručuje Jovanović.

 

 

 

Planirane manifestacije u organizaciji TO Podgorice u prethodnom periodu nisu realizovane iz epidemioloških razloga, te zbog ograničenosti broja posetilaca na otvorenom i u zatvorenim prostorima.


Zbog zatvaranja granica, otkazane su i brojne studijske posete novinara, blogera, turoperatora iz regiona i Evrope, te zbog preporuka i poštovanja epidemioloških zahteva, otkazani su i brojni tematski izleti za turiste i sugrađane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nadja

07.08.2020 12:24

Potajno sam se nadala da ce nam crnogorci otvoriti granice, planirala sam da uzmem unirent i odem u Boku na 7 dana makar. Ali izgleda nista od toga :(