RADIJATORI OPET TOPLI!

Autor: Republika

Vesti

23.10.2017

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle više od nedelju dana radijatori u beogradskim stanovima ponovo su topli, a ako je suditi prema prognozama meteorologa tako će biti i cele nedelje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Svi sistemi su pokrenuti, a radijatori topli

Podsetimo, "Beogradske elektrane" su, iako je grejna sezona počela 15. oktobra, prekinule isporuku toplotne energije zbog visokih spoljnih temperatura. Međutim, kako se za danas prognozira maksimalna od 12-13 stepeni, svi sistemi su pokrenuti, a radijatori topli.

Do novog prekida grejanja može da dođe, ako spoljna temperatura bude 15 i više stepeni duže od dva sata. Međutim, "Elektrane" su dužne da sa grejanjem, u tom slučaju, počnu ponovo čim se živa u termometru spusti na 12 stepeni.

Prema podacima "Beogradskih elektrana" trenutno nema većih kvarova koji bi ostavili bez grejanja desetine zgrada ili delove naselja. Zbog radova na toplovodu hladni su radijatori u centru, Terazije 15-25, Nušićeva 3-7 i 8-12, Dečanska 12...

Pojedinačnih problema ima i na Novom Beogradu, Ceraku, Banovom brdu, Voždovcu...

Podsetimo, prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, propisano je da temperatura u dnevnim prostorijama, spavaćim sobama, predsobljima i kuhinjama bude 20 stepeni, posebnim toaletima 15, kupatilima sa toaletima 22, ateljeima 20, garažama pet stepeni...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading